Monday, July 5, 2010

Ayah....

I takde mood sangat..

I'm too worry about my dad. As I mentioned before, ayah sekarang tengah sakit. Tangan kirinya semakin sakit dan sakit dan sakit. Mana je ada tempat berurut, ayah akan pergi. Even sekarang ni dah pukul 8.48 malam pun, dia masih lagi pergi tempat berurut.. Tak kira siang atau malam.

Ada salah seorang pakar perubatan bagi tau, kalau sakit dan bisa-bisa kat tangan kiri, ianya berkait rapat dengan penyakit jantung atau pun strok! Oh My God!!!! Dengar aje pun dah buat aku rasa takut sangat. Ayah dah pergi hospital pakar dan doktor mengesahkan jantung ayah sihat, takde masalah. Jadi sekarang, I tak nak dia kena strok! Ya Allah... Minta jauhkan!!

Ayah memang jarang sakit. Kalau sakit pun biasanya sakit perut, sebab makan pedas. Ayah tak boleh makan pedas. Perut dia sangat sensitif! Kalau tak pun, sakit pinggang. Tapi kalau main golf, confirm terus sihat ;) Penyakit-penyakit lain, memang takde. Sebab tu sekarang bila dia sakit, the whole family runsing! Sangat-sangat runsing!

I harap ayah akan kembali sihat. Tak nak tengok ayah murung. Tak nak tengok ayah sakit. Doakan kesihatan my dad ye :'(



14 comments:

Mesintaip: said...

Semoga dijauhi daripada penyakit yang merbahaya.
Di pasaran banyak buku-buku perubatan yang menggunakan kaedah perubatan al-Quran. Cuba cari mana-mana yang sesuai. Itu pun salah satu usaha kita untuk mencari penawar, selain kita bertawakkal kepada Allah.

AuraFIza said...

Thank you..
Ayah pun tengah dalam proses pergi tempat-tempat perubatan Al-Quran..
Moga2 cara tu mujarab..
Apa-apa pun, doa tu yang paling penting..

Anonymous said...

Fiza..
sabar k.hrp2 ayah akn ok nnt.jgn sedih2.doa moga kshtan ayh kmbali pulih.

gabanMorka said...

jgn lupe doa

AuraFIza said...

Anonymous

Ye.. Hope he will be okay soon ;)

AuraFIza said...

gabanMorka

Sentiasa doa untuk ayah...

Wan_hazel said...

banyakkan bedoa k...minta minta djauhkan dr benda yg bbhya..try berubat cara kmpung k...wan doakn ayah sihat kembali...

AuraFIza said...

Thank you Wan..
Org pun harap sakit ayah tu sembuh..
Sekarang ni tengah try dulu cara perubatan Islam..

Fina said...

byk2 doa fiza. sy pun takut juga jd bnda mcm tu.. hari ni kita tengok sihat saja, esok2 tahap kesihatan dia kita tak tahu. hoe for the best for u T_T

Zack Zaifull said...

hopefully he will recover soon

Wan_hazel said...

bguslah tu..lepas dah usaha..berdoa byk2 k..kshtn diri pun kene jg..

AuraFIza said...

Fina

Itulah.. Benda ni kita tak tahu bila nak jadi. Doa je la yang terbaik..

AuraFIza said...

Zack Zaifull

InsyaAllah...



Wan_hazel

Thanks a lot!

kenwooi said...

speedy recovery!