Monday, September 2, 2013

Random

AGAIN!
Have been too long tak jenguk sini. Jenguk pun payah, apa lagi nak hapdet. Sigh!

There's so many things happened around me lately. Rasa macam nak share semua sekali kat sini. Tapi, confirm tak larat punya. Ada a few things yang aku nak cerita. Randomly. Tangan menaip ikut kata hati. Heee :)

Alhamdulillah. Dapat anak buah perempuan on last Ramadhan. As usual, mummy and daddynya akan paksa aku bagi nama baby (same goes with their 1st child). It's fine for me because I already have a lot of names yang sedap-sedap belaka untuk baby. Nak bagi nama kat anak sendiri, tak tau lagi bila. So, bagi aje la kat anak orang dulu. Hekhek. After had a simple discussion with family, we finally agreed with Nur Airis Rania. Nama secantik orangnya. Eceewahh!

A few hours after keluar dari perut Mummy dia :)
Nak cerita pasal raya pulak. Ini cerita sedih! Raya tahun ni memang suram je. Just imagine how do you feel when you have to celebrate raya without your love one! Suami tak dapat balik and TERPAKSA beraya di tengah lautan biru tu. Dah la tahun ni turn raya rumah mak mertua. Bayangkan je laa how I felt that time. Kalau dikelilingi family sendiri tu lain lah ceritanya kan. Pagi raya, husband called. Meleleh-leleh air mata. Ntah-ntah husband pun menangis jugak kot kat sana tu. Haha. Kononnya nak nangis nyorok-nyorok sebab malu lah kan kalau orang lain tau. At last, kantoi jugak dengan mak mertua. Yang bestnya dia pun join sekali menangis tak hengat! Haha. Sedih kottt.. Pagi raya tak dapat siapkan baju raya untuk si suami, tak dapat salam, tak dapat cium tangan suami. Ya Allah.. Terasa nak nangis lagi sekali pulak. Sobsobsob. Disebabkan kesedihan tu, I don't have even one picture on Raya this year! Takde mood mak nak berposing! Huh..

Stop dulu cerita raya. Nak cerita pasal si kecik kesayangan aku. Siapa lagi kalau bukan Ariq Ziqry! Dia dah start masuk school. Mama dia hantar kat nursery. Kesian dia! Makin kurus! Oh before that, forget to mention that he's already one year old!! Time flies too fast.. Rasanya macam baru je bulan lepas dia lahir. Hehe. Dah setahun baru nak masuk nursery. Memang tak diam la dia kat situ. Menangis je sebab dia tengok semua orang dia tak kenal. Sedih pulakkk. But, maybe that is the best for him. Let he learn something new there. How to make friends with others, to be social, to do a simple thing by himself. Sebab dia ni terlalu manja. Pegang botol susu sendiri pun tak nak.. So, sekarang baru je dua minggu hantar dia kat nursery tu. Just follow the flow. Tengok dulu macam mana dia kat sana for one month. Lepas tu terpulang la pada mama and ayah dia decide untuk anak manja dia tu. Huhu. 

Handsome boy! Cheeky boy!

Alamak. Ingatkan tak nak hapdet panjang-panjang. Tapi ni pun rasanya dah over panjang dah. Haha. Ok lah. Cerita yang selebihnya update esok lusa je. 

Till then. Bye!



2 comments:

syue wana said...

comey..
tak sabar nak tunggu yang ni lahir..

jom singgah blog sy..
www.freevitamin.my

AuraFIza said...

syue

Bile due? Semoga semuanya selamat. May Allah ease :)