Thursday, June 27, 2013

Lose Weight

Okey. Kesinambungan entri yang lepas! K L I K S I N I


How come la I boleh lambat pulak hapdet this good news! After a week with Herbalife, tibalah masanya untuk timbang berat badan. Of course coach tu ada sekali. Berdebar gila rasa. Masa nak timbang tu, perasaan macam pasrah and redha je la. Sebab memang naluri ni rasa berat tak turun langsung!! Sebab one day before, ada kenduri kat rumah cousin. Nama pun kenduri, tau je lah makanan banyak mana kan? Dengan satey, soto, nasi beriyani, pavlova, red velvet, kuih-muih bagai.. Gila lah aku kalau tak makan! Hahaha.. Then, malam hari yang sama, pergi melantak kat Kenny Rogers pulak! Orang belanja! Lepas makan baru rasa menyesal. Pffff...

Back to the point. 

Masa nak timbang tu, dah awal-awal cakap dengan coach yang berat memang tak turun sebab takde nampak perubahan. Cakap awal-awal sebab takut kena marah kalau betul takde penurunan berat. Haha. Then, dia bagi semangat. Kena yakin dengan diri sendiri. Kalau kita berdisiplin and bersunggguh-sungguh buat benda ni, InsyaAllah good result will come.. Aku diam jek la. Sebab dah terang-terang memang dah langgar pantang.


*google*


Naik je atas penimbang tu, terus pejam mata. Malas nak jeling-jeling tengok nombor kat penimbang tu. Takut! Macam nak amik result SPM! Bila dia dah dapat details semua, dia pun senyum. I mean memang senyuman kegembiraan. Cecehh.. And she said "Wow.." Berbunga-bunga hati ni..

The result....

Lepas 10 hari consume Herbalife, berat dah pun turun 2 kg! For me, it worth it! Alhamdulillah. Amazing! Aku bukan jenis orang yang senang turun berat badan. Naik sangat senang! huhu. Target sekarang nak turun 5kg within a month. Err bole ke?? Belum cuba belum tahu kan.. 

Next follow up will be on Saturday. Timbang lagi nok! Habis lah aku. Nak timbang je mesti kecut perut. Apasal ntah.. Nak tengok pulak turun how many kg's in one week. Target boleh turun 1.5kg. Tapi kalau ditengokkan cara makan, macam takde harapan. Memang makan sehari sekali. Tapi sekali makan, mak aihhh.. Macam makan lepas geram je gamaknya. Hoho.. 

Whatever it is, menantilah dengan sabar. Tinggal berapa hari je lagi ni. Will update soon! :)




8 comments:

fatin aziz said...

wow nice..macam saya senang naik susah turun..kalau exercise seminggu 1 kilo. lpas tu esokkan naik balik.. :P

AuraFIza said...

fatin

Ala sama je dengan saya. Adoi.. Seksa nak lose weight ni.. Berat naik mendadak lepas kahwin. Tu yang risau. Huhu..

OliVe said...

Saya pernah mkn produk ni, tapi x boleh nak telan sangat la...: (

AuraFIza said...

Olive

Eh yeke? Amik flavour apa? Masa 1st time beli, saya amik flavour vanilla. Sumpah nak muntah! Hahaha. Memang takleh nak telan. Tapi bila dah mixkan dengan flavour strawberry baru ok sikit... Sekarang dah tak nak amik strawberry and vanilla lagi. Yang baru ni beli flav choc and cappucino. Sangat sedap!! Macam minum air dutch lady tu. Hehe.. Try la :))

ninest123 said...

nike outlet, air max, nike roshe run, prada handbags, replica watches, ray ban sunglasses, nike free, sac longchamp, louis vuitton, ray ban sunglasses, longchamp outlet, louboutin, tiffany jewelry, louboutin pas cher, longchamp outlet, tory burch outlet, michael kors, ray ban sunglasses, louis vuitton outlet, jordan shoes, longchamp, replica watches, oakley sunglasses, louis vuitton, ugg boots, kate spade outlet, uggs on sale, louis vuitton outlet, ralph lauren pas cher, ugg boots, air jordan pas cher, nike air max, oakley sunglasses, gucci outlet, polo ralph lauren outlet, tiffany and co, cheap oakley sunglasses, burberry, longchamp pas cher, prada outlet, louboutin shoes, oakley sunglasses, christian louboutin outlet, louis vuitton, oakley sunglasses, chanel handbags, nike free, louboutin outlet, nike air max, polo ralph lauren outlet

ninest123 said...

air force, ugg boots, true religion outlet, michael kors outlet, nike air max, hollister, nike roshe, coach outlet, michael kors outlet, sac guess, lululemon, michael kors, hollister pas cher, ray ban uk, nike free run uk, nike air max, replica handbags, coach outlet, mulberry, michael kors, burberry outlet online, true religion jeans, oakley pas cher, michael kors outlet, new balance pas cher, burberry, true religion jeans, converse pas cher, timberland, kate spade handbags, lacoste pas cher, ralph lauren uk, michael kors, north face, hermes, michael kors outlet, true religion jeans, north face, coach purses, vanessa bruno, tn pas cher, ray ban pas cher, abercrombie and fitch, ugg boots, michael kors, nike blazer, hogan, michael kors outlet, nike air max, vans pas cher

ninest123 said...

hollister, reebok shoes, wedding dresses, hollister, jimmy choo shoes, north face outlet, herve leger, valentino shoes, vans shoes, mac cosmetics, babyliss, converse outlet, nike air max, p90x workout, ray ban, ralph lauren, nike air max, abercrombie and fitch, soccer jerseys, bottega veneta, timberland boots, lululemon, celine handbags, nike huarache, louboutin, insanity workout, mont blanc, beats by dre, giuseppe zanotti, hollister, chi flat iron, vans, nike roshe, north face outlet, birkin bag, mcm handbags, instyler, iphone cases, baseball bats, ferragamo shoes, longchamp, soccer shoes, oakley, new balance, converse, nfl jerseys, nike trainers, gucci, ghd, asics running shoes

ninest123 said...

replica watches, canada goose outlet, pandora charms, canada goose outlet, louis vuitton, juicy couture outlet, pandora jewelry, thomas sabo, toms shoes, bottes ugg, canada goose uk, canada goose, ugg pas cher, canada goose, swarovski crystal, ugg,uggs,uggs canada, moncler, barbour, sac louis vuitton pas cher, moncler outlet, louis vuitton, louis vuitton, pandora jewelry, juicy couture outlet, montre pas cher, doudoune canada goose, moncler, hollister, canada goose, canada goose, links of london, louis vuitton, barbour jackets, coach outlet, moncler, wedding dresses, marc jacobs, moncler, lancel, supra shoes, moncler, karen millen, ugg,ugg australia,ugg italia, pandora charms, moncler, moncler, swarovski, ugg boots uk