Monday, September 16, 2013

Family Holiday @ Port Dickson

Last week.....

Kitorang satu family had much fun on our great holiday! Last minute planning!! Last minute nak decide pergi Port Dickson (supposed, Langkawi is our actual destination untuk holiday kali ni). Last minute pilih hotel yang best.. Semuanya last minute. Ni semua angkara my little sister yang dah nak habis cuti and akan berangkat balik Ke Egypt this week. Dia dah merajuk sebab tak bawak dia pergi holiday masa dia tengah cuti ni. Huhu.. Untung laa Ayah pujuk.. Tu yang kelam-kabut decide pergi PD je. Paling dekat dengan KL. Mudah dan senang gituuu~

3 hari 2 malam rasa macam sekejap sangat. Tak puas mandi laut. Tak puas merasa angin kuat tepi laut. Tak puas memandang betapa luasnya laut. Tak puas tangan ni nak meramas pasir pantai. Seriously, TAK PUAS! 

Ya Allah.. Betapa besarnya kuasaMu yang Maha Mencipta keindahan alam ini.!

View from our room hotel was so amazing! Duduk berjam-jam lamanya kat balcony buat hati rasa tenang sangat. Hilang terus semua masalah. HebatNya kuasa Allah kan... Si kecik Ariq Ziqry pun teruja tengok laut as this is his second experience tengok laut (He was 4months old baby for his 1st experience. Masa tu kat Gold Coast, Morib). Bila jauh daripada laut, kemain suka lagi dia. Bertepuk tangah bagai. Mulut pun bising sangat. Entah apa yang dia cakap. Tapi, bila nak jejakkan kaki dalam air laut tu, takut rupanya! Plus dia sangat geli dengan pasir tu. Haha. Memang kelakar tengok reaksi dia..

Jarak antara bilik dengan laut hanyalah sekangkang kera :)

Alhadulillah.. Cuaca okey. Cuma hujan lebat masa pagi hari kitorang nak balik tu. Tapi tak lama. Lepas hujan berhenti je, tak buang masa. Terussss mandi laut and swimming pool. Best! Memang best! Well, tak ada apa yang lebih membahagiakan selain dapat berkumpul sesama keluarga. Syukur dengan nikmat semuat ni.

Our next trip tak tau lagi pergi mana. Langkawi, maybe! Entah laa. Belum ada apa-apa plan lagi. Okey la. Rasanya nothing much to share memandangkan gambar pun tak banyak sebab all the pictures ada dalam kamera lagi. Tak sempat transfer dalam laptop. Busy sangat kekdahnya! Haha..

Ok. The end of the story. Happy ending. Kehkehkeh :P



*Sebenarnya perut tengah kenyang gila ni lepas melahap Dominos tadi. So, mata pun macam dah tak larat sangat nak bukak. Katil dah memanggil-manggil tu. ZZzzzZzZz~~*



12 comments:

Rafi said...

tu si ika la tu yg merajuk eh?heheh..nice view.indah betul panorama dari balcony tu..hotel mana ni fiz?abg nak pegi la nanti ;)

AuraFIza said...

Aah laa. siapa lagi kalau bukan dia. Huhu. Abg nak holiday kat PD jugak ke? Haa.. Abg pegi la Hotel Grand Lexis. Lagi besttt!!! Ade private pool lagi dlm bilik. Awww! Haha..

Rafi said...

private pool?wow..! tapi kalo dah kawen best la abg honeymoon kat situ..heheh

AuraFIza said...

Tu laa.. Kene la kawin cepat2. Baru ade teman.. Hikhik :P

Fina Sophie said...

ko take pic guna apa ni fiza. cntik amat :)

AuraFIza said...

Guna phone je la. Hehe. Nak beli kamera mahal tak mampu.. Hahah..

Fina Sophie said...

phone apa.. hehehe

AuraFIza said...

Pic yg atas tu pakai samsung s3. Pic yg bawah pakai samsung galaxy ace.. Huhu..

ninest123 said...

nike outlet, air max, nike roshe run, prada handbags, replica watches, ray ban sunglasses, nike free, sac longchamp, louis vuitton, ray ban sunglasses, longchamp outlet, louboutin, tiffany jewelry, louboutin pas cher, longchamp outlet, tory burch outlet, michael kors, ray ban sunglasses, louis vuitton outlet, jordan shoes, longchamp, replica watches, oakley sunglasses, louis vuitton, ugg boots, kate spade outlet, uggs on sale, louis vuitton outlet, ralph lauren pas cher, ugg boots, air jordan pas cher, nike air max, oakley sunglasses, gucci outlet, polo ralph lauren outlet, tiffany and co, cheap oakley sunglasses, burberry, longchamp pas cher, prada outlet, louboutin shoes, oakley sunglasses, christian louboutin outlet, louis vuitton, oakley sunglasses, chanel handbags, nike free, louboutin outlet, nike air max, polo ralph lauren outlet

ninest123 said...

air force, ugg boots, true religion outlet, michael kors outlet, nike air max, hollister, nike roshe, coach outlet, michael kors outlet, sac guess, lululemon, michael kors, hollister pas cher, ray ban uk, nike free run uk, nike air max, replica handbags, coach outlet, mulberry, michael kors, burberry outlet online, true religion jeans, oakley pas cher, michael kors outlet, new balance pas cher, burberry, true religion jeans, converse pas cher, timberland, kate spade handbags, lacoste pas cher, ralph lauren uk, michael kors, north face, hermes, michael kors outlet, true religion jeans, north face, coach purses, vanessa bruno, tn pas cher, ray ban pas cher, abercrombie and fitch, ugg boots, michael kors, nike blazer, hogan, michael kors outlet, nike air max, vans pas cher

ninest123 said...

hollister, reebok shoes, wedding dresses, hollister, jimmy choo shoes, north face outlet, herve leger, valentino shoes, vans shoes, mac cosmetics, babyliss, converse outlet, nike air max, p90x workout, ray ban, ralph lauren, nike air max, abercrombie and fitch, soccer jerseys, bottega veneta, timberland boots, lululemon, celine handbags, nike huarache, louboutin, insanity workout, mont blanc, beats by dre, giuseppe zanotti, hollister, chi flat iron, vans, nike roshe, north face outlet, birkin bag, mcm handbags, instyler, iphone cases, baseball bats, ferragamo shoes, longchamp, soccer shoes, oakley, new balance, converse, nfl jerseys, nike trainers, gucci, ghd, asics running shoes

ninest123 said...

replica watches, canada goose outlet, pandora charms, canada goose outlet, louis vuitton, juicy couture outlet, pandora jewelry, thomas sabo, toms shoes, bottes ugg, canada goose uk, canada goose, ugg pas cher, canada goose, swarovski crystal, ugg,uggs,uggs canada, moncler, barbour, sac louis vuitton pas cher, moncler outlet, louis vuitton, louis vuitton, pandora jewelry, juicy couture outlet, montre pas cher, doudoune canada goose, moncler, hollister, canada goose, canada goose, links of london, louis vuitton, barbour jackets, coach outlet, moncler, wedding dresses, marc jacobs, moncler, lancel, supra shoes, moncler, karen millen, ugg,ugg australia,ugg italia, pandora charms, moncler, moncler, swarovski, ugg boots uk