Wednesday, June 12, 2013

Day 1 with Herbalife!

Phewwiiitt! Makan Herbalife dah sekarang.. :P

Berat dah cecah 80kg dah oooii. Gila kau!! Need to take some action. Takut nanti jadi gemuk gedempol. Haha. Sekarang sangat lah stress sebab susah bebeno nak carik baju dan seluar. Nak bergaya lebih sikit pun dah tak boleh. Nak jumpa member-member lama lagi lah malu. Memang seksa rupanya jadi orang gemuk nih. But, grateful sebab takde penyakit kronik. InsyaAllah dipelihara kesihatan yang baik :)

Atas rasa low confidence level, aku pun google la the best slimming product. Sekarang ni macam-macam produk dah ada. Sampai tak tau nak buat pilihan. Testimoni semua gempak-gempak belaka. Dan hasil google yang melampau, memang decide untuk ambil Herbalife. Berkesan ke tak? Just wait and see! Jeng jeng jeng...


Why Herbalife? 
  1. Sebab produk ni dah lama dalam pasaran and worldwide. 
  2. Bukan slimming product semata-mata. Ianya adalah meal replacement and some more, good for your health.
  3. No side effect! Takde perut memulas bagai. Takde cirit-birit. That's the main reason why I choose Herbalife. Cara kurus dengan Herbalife adalah bila dia menyahtoksinkan (wahh bahasa..!) melalui cara buang air kecil. Sebabnya kita kena minum air 4-5 liter sehari. 
  4. Ada orang yang akan coach kita. So that kita boleh tau berapa banyak penurunan sepanjang amik Herbalife ni. Every week dia akan timbang berat kita. Berapa peratusan lemak, tahap metabolisme, lemak terkumpul kat bahagian mana and banyak lagi.. Semua tu kita akan tau. Dia akan guide kita dari awal sampai akhir. Isn't that good??

Photo by aurafiza
                     
                
Ok. As my first day harini, rasa sangatlah penat sebab asyik ulang-alik ke toilet untuk buang air kecil. The more you drink, more you shrink! Part yang paling risau bila kena minum air 4-5 liter sehari! Sejak dulu, aku bukan seorang yang kuat minum air berliter-liter. Lagi-lagi plain water! Memang failed bab tu. Tapi bila dah amik Herbalife ni, memang kena paksa diri. Semangat yang kuat yang buatkan aku minum air 1 liter untuk sejam yang pertama. Wahhh.. Terasa bangga gila dengan diri sendiri! Selalunya dalam masa satu jam, belum tentu dapat habiskan minum satu gelas air. Teruk kan?

Taaaapii ada satu benda yang aku buat mood aku spoiled! Tengah eksaited nak shake Herbalife ni, terasa tak boleh nak telan la pulak. Aku amik flavour vanilla and strawberry. Ok, dia ada banyak lagi perisa. Disebabkan aku ni memang suka vanilla, aku pun try perisa vanilla hari ni. Rasa dia? Mak aihh.. Takleh nak telan laa.. Adoiii.. Spoiled!! Strawberry sedap sebab dah pernah rasa masa coach bagi explanation haritu. Nak tak nak, paksa je lah diri telan vanilla tu. Dah beli kan. Mahal tuuuu!!! Haha..

Ok la. Tak nak cerita banyak. Nak tengok progress dalam masa sebulan ni. Berapa banyak lah agaknya turun berat aku ni. Haih.. Suspen! Tungguuuuu ~


*Minum tea mix sangat sedap daripada plain water!



11 comments:

Yana Halim said...

mcm nak try jugak la. :)

AuraFIza said...

Haa.. Mesti kena try! Hehe :)

ieda immi said...

cayuk dik !
what a good start ..

senang2 singgah lagi laman herbalife akak nie :)

http://iedaherbs.blogspot.com/

ieda immi said...

oh ya cuba blend vanila dgn buah2an dik .. apple hijau/merah , pear dan aiskrim vanila .. u will love that !

sakura said...

chaiyo3x.. mmg best hehheeh
try campur2kan perasa tu kalo takleh telan satu perasa mungkin boleh campur strawberry ngan vanilla tu utk kurangkan rasa vanilla.... kalo buat plain shake lagi mudah kita nak bajet kalori intake sbb kalori tak bertambah kan....

kak ain dulu yg paling suka choco cappu.. sedapp..

AuraFIza said...

ieda immi

Thanks for the idea! But for now, saya mix kan vanilla n stawberry flavour. Alhamdulillah.. Baru terasa nikmat kesedapannya. Haha.. Hope it will work it! *semangat* :)

AuraFIza said...

sakura

Kak Ain pun amik Herbalife?? Wawawa.. Patut lah kurus!! Haritu org dgn nana ckp "eh Kak Ain cam dah kurus la. Mcm nak tanya je dia mkn apa". HAHAHA..

Sekarang ni still mkn ni lagi ke? Berjaya tak? Hehe..

Aah la.. Org campurkan vanilla n stawberry tu. Baru bole telan.. Masa hari ke-2 tu, org campur dgn oat sikit. tapi sekarang dah tak. sebab teringat coach tu ckp, kalau buat plain shake, laaagi cepat turun! Wahh bersemangat.. Tapi as long dah boleh telan, rasa ok la kan. Just wait and see.. haha

ninest123 said...

nike outlet, air max, nike roshe run, prada handbags, replica watches, ray ban sunglasses, nike free, sac longchamp, louis vuitton, ray ban sunglasses, longchamp outlet, louboutin, tiffany jewelry, louboutin pas cher, longchamp outlet, tory burch outlet, michael kors, ray ban sunglasses, louis vuitton outlet, jordan shoes, longchamp, replica watches, oakley sunglasses, louis vuitton, ugg boots, kate spade outlet, uggs on sale, louis vuitton outlet, ralph lauren pas cher, ugg boots, air jordan pas cher, nike air max, oakley sunglasses, gucci outlet, polo ralph lauren outlet, tiffany and co, cheap oakley sunglasses, burberry, longchamp pas cher, prada outlet, louboutin shoes, oakley sunglasses, christian louboutin outlet, louis vuitton, oakley sunglasses, chanel handbags, nike free, louboutin outlet, nike air max, polo ralph lauren outlet

ninest123 said...

air force, ugg boots, true religion outlet, michael kors outlet, nike air max, hollister, nike roshe, coach outlet, michael kors outlet, sac guess, lululemon, michael kors, hollister pas cher, ray ban uk, nike free run uk, nike air max, replica handbags, coach outlet, mulberry, michael kors, burberry outlet online, true religion jeans, oakley pas cher, michael kors outlet, new balance pas cher, burberry, true religion jeans, converse pas cher, timberland, kate spade handbags, lacoste pas cher, ralph lauren uk, michael kors, north face, hermes, michael kors outlet, true religion jeans, north face, coach purses, vanessa bruno, tn pas cher, ray ban pas cher, abercrombie and fitch, ugg boots, michael kors, nike blazer, hogan, michael kors outlet, nike air max, vans pas cher

ninest123 said...

hollister, reebok shoes, wedding dresses, hollister, jimmy choo shoes, north face outlet, herve leger, valentino shoes, vans shoes, mac cosmetics, babyliss, converse outlet, nike air max, p90x workout, ray ban, ralph lauren, nike air max, abercrombie and fitch, soccer jerseys, bottega veneta, timberland boots, lululemon, celine handbags, nike huarache, louboutin, insanity workout, mont blanc, beats by dre, giuseppe zanotti, hollister, chi flat iron, vans, nike roshe, north face outlet, birkin bag, mcm handbags, instyler, iphone cases, baseball bats, ferragamo shoes, longchamp, soccer shoes, oakley, new balance, converse, nfl jerseys, nike trainers, gucci, ghd, asics running shoes

ninest123 said...

replica watches, canada goose outlet, pandora charms, canada goose outlet, louis vuitton, juicy couture outlet, pandora jewelry, thomas sabo, toms shoes, bottes ugg, canada goose uk, canada goose, ugg pas cher, canada goose, swarovski crystal, ugg,uggs,uggs canada, moncler, barbour, sac louis vuitton pas cher, moncler outlet, louis vuitton, louis vuitton, pandora jewelry, juicy couture outlet, montre pas cher, doudoune canada goose, moncler, hollister, canada goose, canada goose, links of london, louis vuitton, barbour jackets, coach outlet, moncler, wedding dresses, marc jacobs, moncler, lancel, supra shoes, moncler, karen millen, ugg,ugg australia,ugg italia, pandora charms, moncler, moncler, swarovski, ugg boots uk