Monday, February 22, 2010

Miss That Moment!

Satu masa dulu, Langkawi adalah tempat percutian aku. Tempat enjoy aku. Tempat lepak aku. Best gila la masa zaman gila-gila dulu. Tiba-tiba pulak rasa rindu kat Langkawi. Rindu kat Pantai Cenang dia, rindu kat cable car dia, rindu nak naik feri, rindu coklat Daim... Kalaulah aku Doraemon kan best. Dapat pergi ke masa lalu semula.. Heh.. Mengarut je! Dush dush!!


Masa first time pergi sana..

Semua tempat nak pergi. Semua kedai nak masuk. Semua coklat nak beli. Baju Langkawi beli sampai berhelai-helai. Ambil gambar hampir semua tempat. Siap bawak maps. Pergi tempat-tempat tu semua berpandukan maps je. Siap sesat pulak tu.. Naik feri pun macam jakun gila! Hahaha.. Tak leh blah la time tu. Kalau ingat balik, memang rasa nak terkeluar anak tekak gelak!!




Dah pergi second time..

Dah tak sejakun masa pergi kali pertama. Pergi tempat mana yang sempat je.. Tapi, coklat tetap tak tinggal!! Ada jugalah sesat.. Tapi dah tak sepanik dulu. Konon-konon tak takut la kan. Orang cakap, kat Langkawi tu, pusing-pusing pun kat situ gak.. Berlagak lah konon. Cettt!



Pergi kali ketiga.. Keempat.. Kelima....

Lepak tepi pantai. Pergi karaoke. Itu aje. Dah macam tempat sendiri dah. Jalan mana-mana semua dah hafal. Dah tak sesat. Coklat?? Dah tak pandang sangat! Bajet orang Langkawi gituh!! Hahaha..


Sekarang... Mood nak pergi Langkawi memang tengah menggila. Banyak kenangan aku kat sana. Pahit manis semua ada. Pahit pedas pun ada jugak! Rindunya suasana kat sana. Paling best masa pergi mencandat sotong. Kenangan terindah!! Takkan lupa sampai bila-bila..



Jom kita buat plan pergi Langkawi ramai-ramai nak? Lagi ramai, lagi best!! Jom jom..!

Mood excited



10 comments:

miss anne said...

yeah!!!vote for langkawi

IyouweBlog.com said...

miss langkawi so much sudah 5thn tak pergi!

nanged u.OMG, I received 144 million from saddam hussein!!! Nang this to read about it!

AuraFIza said...

miss anne

yeah..leh jd geng! huhu..

AuraFIza said...

IyouweBlog.com

5 tahun? Lama tuu.. Takpe.. Next time kita pergi lagi ;)

Eyriqazz said...

akupun rindu langkawi..plan tahun ni nak pi lagi...

AuraFIza said...

Eyriqazz

nak ikot!!!

Fina said...

fiza jommm!! count me in!! :D

faeznaem said...

mencandat sotong!
tak penah try.. musti best giler an?

AuraFIza said...

Fina

Jom r!! Lagi pun mmg aku akan dok sane blk nnt. Boleh la plan camni..

AuraFIza said...

faeznaem

Memang best gile!!
Pengalaman mmg takleh lupakan..
first time tu...