Thursday, December 17, 2009

No one knows


Salam Maal Hijrah..

Semoga beroleh 12 bulan sakinah, 52 minggu keberkatan, 365 hari keimanan, 8760 jam kebaikan ibadah, 525600 minit qana'ah & 31536000 saat ketaqwaan..

* * * * * *


Sejak akhir-akhir ni, fikiran aku kusut, serabut! Jantung ni sentiasa je berdegup laju. Kadang-kadang sampai sakit dada aku dibuatnya. Aku memang akan sentiasa berkeadaan begini bila tengah jiwa kacau.. Tak tahu la macam mana nak luahkan..

I want to say a lot of 'SORRY' to all my friends yang dah call aku berkali-kali, tapi aku tak angkat. Mesej bertimbun-timbun, tapi aku tak reply. Minta maaf sangat-sangat ye korang!! Aku memang tengah serabut. Tak ada mood langsung nak bercakap dengan sesiapa kecuali orang-orang yang tertentu je.. Sooooo Sorry, dear!!

Aku bergelak ketawa.. Aku tersengih-sengih.. Nampak happy je. But, deep inside my heart, I'm NOT! Aku tengah berperang dengan segala macam perasaan.. No one knows. No one understand me. It's okay.. Aku tak mengharapkan sesiapa faham aku. Lebih baik aku macam ni buat masa sekarang. I am prefer to be lonely even it is too hard for me to faced all these things... Allah sedang mengujiku..

Dulu... Aku sentiasa ada teman yang mendengar celoteh aku. Walaupun aku tahu, dia sendiri tak faham apa yang aku luahkan, tapi dia sangat setia mendengar apa je yang aku bebelkan. Dan lepas tu, mulalah bagi ceramah yang aku sendiri jugak tak faham.. Kesimpulannya, dah macam ayam dengan itik. Tapi sekurang-kurangnya aku lega kerana dapat meluahkan apa yang terpendam. Hurmm.. Tapi tu dulu... Semalam adalah kenangan, hari ini adalah kenyataan. So, nak tak nak, aku kena juga berdepan dengan situasi macam ni. Sebab ini adalah kenyataan yang aku kena terima.. Aku dah tak boleh toleh belakang lagi. Nanti jiwa ni makin kacau..

Haihh.. I hate this feeling! Once I luahkan semua di sini, mulalah nak menangis, menangis dan menangis... I hate it!!! See... I'm crying!

Enough, Fiza!!! Rupa you buruk kalau menangis!! Tarik nafas panjang-panjang..... Huh..

Hari Sabtu ni, aku akan bertolak ke Kedah untuk menyelesaikan hal-hal yang belum selesai. Doakan aku dapat buat yang terbaik untuk hari tu.. Thanks for reading..





4 comments:

Anonymous said...

lumrah kehidupan.ada sedih dan gembira..don't ever blame yourself for the things happened..build new spirit and always be strong, honey..

I don't like to hear you cry.stop crying please!

I am always be by yourside whenever I am needed..

Fina said...

fiza, be strong okey. bumi mana taka ditimpa hujan. macam2 jenis hujan ada. hujan dgn angin sepoi2, hujan rintik2, hujan lebat, hujan petir, hujan batu, hujan ais. sume pun hujan rahmat ;)

btw nak tnya ni. ko wat cmne sticky entry tu weh. sumpah tak tahu. haha.

AuraFIza said...

thank you, dear..

sticky entry tu?aik..bkn sbelum ni pun, ko ada buat jugak ke??ko pernah buat laa..

Aku buat camni..
1. ko tulis cam biasa
2. publish cam biasa..
3. edit balik entry tu..kn ada post option bwh tu kan? ko set date smp bila ko nak entry tu ada kat situ..
4. publish balik..

camtu je la..ko paham tak aku ngajar?Hahaha.rasa kekok la mengajar sifu otai ni ;)

Fina said...

lupa nak cek komen kat sini balik. eheheh. okey thanks now dah tau. seriously tak tahu sblm ni. sblm ni guna lain. anyway, thanks so much! berguna neh. hehe