Wednesday, December 16, 2009

Curious!!

Ada banyak benda yang selalu mengganggu fikiran aku sejak dua menjak ni. Bila tengok tv pun kadang-kadang benda ni bermain-main je dalam kepala otak.. Selagi benda ni tak dapat jawapan, selagi tu lah otak aku kena bekerja keras untuk mencari jawapan.. I'm too curious about all these things.. GOSH!!

1. Macam mana nak kurus dalam masa lebih kurang sebulan lebih??


Gemuk.. Gemuk.. Gemuk!! Aaargghhhhhh......

Aku ni tak kuat semangat la. Pantang nampak makanan sedap-sedap, aku mesti nak cuit sikit. Niat hati memang nak jamah, tapi kalau sedap, apa lagi, aku ngap semua sekali. Problem betul laaaa.. Semalam baru je aku bantai makan Pizza. Adoii.. Pantang dipelawa, terus nak pergi... Damn you, Fiza! Aku kena juga kurus sebelum akhir bulan depan. Yup.. I have to. Tak dapat kurus sangat pun, kurus sikit pun jadilah. At least, peha ni takde la macam drumstick sangat.. Perut pun takde lah macam Burger Big Mac tu.. This is the fact, okey! Jus Mate?? Haaa.. Masih dalam pertimbangan. Hehe..

2. Nak warna apa untuk majlis nanti??

Warna tema black and white? Cantik tak? Not bad kot kan?

Tak pun warna silver.. Wahh.. Tak sabo nak kawin! Muahaha..

Ni lagi satu hal. Aku pun tak tau kenapa aku asyik fikirkan hal ni too many times!! Macam korang gak, aku pun ada terima jemputan kawin member-member. Mostly, warna tema majlis diorang sangat cantik. Nampak sesuai je dengan mereka-mereka yang kawin tu. Yelah kan.. Bak kata orang, seri pengantin tu naik. Kalau aku kawin, agak-agak nampak cantik jugak ke? Dengan badan yang macam ni? Aarrgghh.. Menakutkan gila bila terbayang aku pakai baju pengantin. *wekk wekk* Orang lain yang kahwin, aku pulak sibuk-sibuk fikirkan hal ni. Over, you!!

3. Bekas-bekas jerawat ni... Kenapa tak nak hilang???

Gambar bajet cun ini telah dicandid! Nampak jerawat?? Sila klik untuk lebih jelas dan nyata..

Masalah ni pun dah cukup menyemakkan kepala otak aku. Ehh.. Menyemakkan muka aku juga. Nasib baik muka cute! Dulu muka aku nampak licin je. Errr.. Sebenarnya, nampak je macam licin. Pada hakikatnya tak pun. Hehe.. Tapi kira okey la daripada sekarang ni. Sejak aku berhabis-habisan makan budu dulu, jerawat terus naik. Dan paling teruk sekali, aku terus diserang resdung yang agak kritikal. Masa mula-mula makan budu tu, okey lagi. Tapi bila dah tak makan lagi, jerawat naik memang kaw-kaw punya! Muka yang tulus-mulus ni jadi berkerak-kerak. Haha.. Ayat nak over! Sekarang ni jerawat dah kurang, tapi kesan-kesan jerawat tu tak nak hilang. Jelas ketara tau. As a result, I have less confidence level.. I did not feel confident at all bila berhadapan dengan orang ramai, terutamanya bila berdepan dengan mamat-mamat handsome. Hehe.. Kidding!

4. Bila nak dapat kerja??

I have finished my study almost a month, but untill now, I have no calling for any job. Hari tu ada lebih kurang lima company sekali gus panggil interview. But, unluckily, aku tak boleh pergi. Heyy.. Bukan tolak rezeki, okey! Tapi ada sebab tersendiri yang memang tak dapat dielakkan. Family matters.. Takpe lah. Mungkin belum ada rezeki lagi kot.. Tapi seriously, bosan duduk kat rumah tanpa membuat apa-apa.. Hanya sekadar menambahkan berat badan! *sigh*

Cukuplah aku mengutarakan 4 soalan tu.. Banyak lagi sebenarnya.. Tapi tak perlu kot sok-sek, sok-sek kat sini.. Kang korang tak terbaca pulak. Furthermore, I'm quite busy right now with my lovely son, Joaquin Harris. I need to spend more time with him sebab tengah excited sangat uruskan bilik tidur dan bilik airnya.. Banyak barang lagi yang tak settle. Then, I have to manage my time as well untuk menjaga ikan-ikan yang baru mula nak membesar. Ouhh.. Mereka sangat cute! I like that nemo.. Ikan yang macam nemo tu.. Jom jom tengok!!

Joaquin Harris ku sayang.. Mummy and daddy love you so much!! Mmmuuaahh.. Heee~

Cepat-cepat besar tau.. Nanti aku jual kau. Dapat duit, boleh beli tank baru. Ngeh ngeh ngeh.. I likeeee ;)

Okey.. Okey.. Tu semua dunia khayalan semata-mata. Kesimpulannya, mainlah game ini di facebook ;)





6 comments:

Fina said...

fiza! sy tengah amik produk jusmate ni. baru je start so tak nmpk lagi kesan. jom guna sama2. heehhe

AuraFIza said...

haaa..really??
ko dah kurus, kenapa nk amek jusmate lagi??isk2..

waaaaaa..ni yang lagi berkobar2 aku nak guna jusmate ni..huhuhu..

Fina said...

tp memang diet gila punya la. saya amik masa seminggu dulu kurangkan pengambilan makanan sikit2, skrg ni dah start makan nasi satu kali sehari dalam dua senduk je. esok lusa nak start tak sntuh nasi. tapi lauk makanlah. cuma tak bernasi. ehehe.

cannot take la fiza, orang asyik tegur. huhu. lgpun skrg ni kbtulan busy tiap hari training so smbil2 tu minum jusmate bagi lagi cepat proses dia :) tak guna lama sangat kot. just nak turunkan dalam 5 kilo je. hehe

AuraFIza said...

aku pn buat macam tu gak..
aku seboleh2 tahan tak nak makan nasi..
tp berat aku still naik lagi..
tu yang aku pelik..
benci tol laa..

Fina said...

dah jadi lemak semulajadi kot @_@ hahaha gurau :P ko try la jusmate tu kot2 ko leh jadi ramping. leh je tu. ko bknnya besar sgt pun. hehe. dah kurus kang confirm bertambah2 lawa :P

AuraFIza said...

tu la.kot2 la aku nak tunang ke, kawin ke kan..takkan nk biar bdn camni..tak cunz lngsung..hehehe..