Thursday, July 16, 2009

Tag from Echam

"echam: Nanti pegi kat blog saya. Ada hadiah untuk awak"
(merujuk kepada 'shoutbox' kat sebelah kiri blog ini..)

Aku pun apa lagi, sepantas kilat, terus je pergi blog dia. ingatkan betul la rezeki turun dari langit.. rupanyaaaaa... kena tag!! okey lah tu kan.. thank you banyak2 la pada Echam. Layankan aje laa ;)

1. Bekas kekasih saya adalah :
Hanya seorang lelaki biasa yang tidak mempunyai harta dan rupa. tetapi kaya dengan sifat kasih dan sayang.. (ewaahh..ayat puitis gituu!!)

2. Saya sedang mendengar :
Lagu Bidadari - Lela (layan jiwang beb malam ni)

3. Mungkin saya patut :
siapkan assignment yang menggunung tinggi tu..

4. saya suka :
karaoke!!

5. sahabat-sahabat baik saya :
Wan Chu, Fana, Ayu... dan orang-orang yang betul-betul faham diri ini..

6. saya tak faham :
kenapa aku susah sangat nak lepaskan 'dia' tu..huh (memang sampai sekarang tertanya-tanya.tak faham betullah)

7. Saya kehilangan :
kehidupan suatu masa dulu (i want it backkk!!!)

8. Ramai yang kata :
Aku dah semakin gemuk sejak balik cuti hari tu.. (am i?? aargghhh..!!)

9. Makna nama saya :
penghafaz.. mudah menghafal (tapi aku cepat ingat dan cepat lupa..haisshh)

10. Cinta itu adalah :
suatu perasaan yang tak dapat diungkapkan.. (hahaha..hentam je lahh)

11. Di suatu tempat, seseorang sedang :
berguling-guling sebab penat sangat tunggu aku.. (dia ajak teman tengok cerita hantu..huhu)

12. Saya akan cuba :
buat sehabis baik untuk assignment dan exam saya sem ini.. wish me luck ;)

13. Ayat SELAMANYA membawa maksud :
sampai bila-bila.. forever..

14. Telefon bimbit saya :
Ada dua..hehe. Sony Ericsson dan Nokia..

15. Bila saya terjaga dari tidur :
mesti akan tengok handphone dulu..

16. Saya paling meluat bila :
perempuan yang tergedik-gedik bila berjalan depan sekumpulan lelaki..

17. Pesta/parti adalah :
masa dan tempat bersuka ria..

18. Haiwan yang paling comel yang pernah saya temui ialah :
penguin.. cute bangat!

19. Peringkat umur yang paling menyeronokkan bagi saya ialah :
Masa 'baby' dulu.. tak ada masalah.seronoknya!!

20. Hari ini :
Aku puasa, makan kat Cafe Utama, melepak dengan Naim and the Geng, makan durian..

21. Malam ini saya akan :
Tengok cerita hantu.. tapi tak tau lagi tajuk apa..

22. Esok saya akan :
bangun lambat (huhu..) dan keluar pergi ekspo dengan kawan-kawan..

23. Saya betul-betul inginkan :
- do well in this final semester
- seorang lelaki yang saya idamkan
- jualan t-shirt terus laku ;)

24. Ketika saya lihat wajah saya di hadapan cermin pagi ini :
"comel juga aku ni rupanya" (jangan geli, okey! aku memang selalu puji diri sendiri di hadapan cermin. tak nak kutuk diri sendiri. takut Allah tarik semua nikmat yang DIA dah bagi)

25. Pusat membeli-belah atau arked permainan :
Pusat membeli-belah..

26. Makanan barat atau Jepun :
Makanan barat lah.. tak reti makan makanan Jepun (orang kampung katakan..huhu)

27. Bilik yang terang atau gelap :
gelap hanya waktu tidur sahaja.. waktu lain lagi suka bilik terang-benderang..

28. Makanan segera adalah :
Jajan dan Maggi..

29. Ayat terakhir yang anda katakan pada seseorang :
"tunggu jap ehh.. nak update blog sat" cakap pada kawan-kawan yang tengah menunggu untuk tengok cerita hantu jap lagi..

30. Siapa yang anda mahu tag?
Hahaha.. dah lama ni tak mege'tag' orang!!
1. Ikah

2. Farihah

3. Zaidi

4. Cik Anis

5. jAy DaMiEn


That's All.. Thank You ;)



4 comments:

~0~ said...

tugasan mu ku jalankan dulu...
tima kasih...
kepada bos ambo...
mintak maaf ek...
kejap je

Cik AniS GalaXy said...

alamak..tugasan berat nie.
akan ku buat secepat mungkin

Webmaster said...

Hehehehe.. dah jawab pun. Tip top jawapan tu. Sangat best....

AuraFIza said...

~0~
kasih diterima ;)
buat jgn tak buat..

Cik AniS GalaXy
aahh..nnt org bg tugasan lg berat ehh..hehe..

Webmaster
tenkiu2..org men jawap je seikhlas ati..huhu