Tuesday, June 16, 2009

dia lagi...

Hari ni rasa macam tak sabar2 je nk update blog ni.sebab ada benda nak cerita.

jeng jeng jeng....

sebelum tu, kalau tak berminat dengan cerita ini, sila KLIK SINI.simple...


okey..tadi aku pergi kedai kejap.lepas tu, masa parking depan kedai, aku ternampak kereta "someone" yang memang tersangat2 aku kenal.kereta tu memang familiar sangat la bagi aku.aku perhatikan je kereta tu.masa tu kereta tu tengah berhenti sebab traffic light merah..walaupun tengok kereta je, tapi perasaan aku masa tu, Tuhan sajalah yang tahu.betapa aku sebak, berdebar, rindu...semua bercampur baur.

aku mengharap sangat biarlah lampu traffic light tu terus merah.aku nak tengok kereta tu lama2.nak tengok tuan punya kereta tu tak nampak sebab cermin dia gelap..tapi apa kan daya.bila da hijau, kereta tu pun jalan..sedih :(


Kereta yang menjadi kenangan (dalam bulatan merah tu)

balik je rumah, aku masih lagi melayan perasaan.dan terus dengar lagu-lagu sedih (that's what i always do bila dalam mood bersedih).sampai sekarang aku masih lagi angau dan terus angau (tak tau sampai bila)..teringat balik kat kenangan2 silam..

hurm..sebenarnya, orang yang aku maksudkan adalah "someone" yang pernah aku ceritakan dulu.entry pertama aku dalam blog ni adalah cerita pasal dia.boleh KLIK SINI untuk tengok balik (kalau tak tengok pun tak apa.tiada paksaan ;P ).

for your information, sebab dialah lahirnya blog AKU, KAMU dan DIA ni.masa tu tengah frust sangat2 sebab cinta putus di tengah jalan.so, di sinilah aku melepaskan perasaan untuk mengurangkan tekanan jiwa.tapi sekarang, Alhamdulillah...aku dah boleh terima apa yang terjadi.i am on my way to find someone untuk menjadi penggantinya.hehehe..

apa-apa pun, aku harap dia bahagia dengan hidupnya sekarang."papa..umi doakan papa bahagia.umi akan sentiasa ingat kat papa!" (cakap seolah2 dia dengar luahan hati ni).dialah satu-satunya insan yang panggil aku 'umi' dan aku panggil dia 'papa'..ouh..soooo shhhwweeeett!! ;)



9 comments:

Fina said...

just ingat, everything happens is not happens for nothing =)
ntah betul ke tak grammar neh. haha

AuraFIza said...

hehe..btol Fina.u r da one beside me masa tgh frust dulu.ingt tak?masa ngan dzul n niza.takleh lupa tu beb ;)

Anonymous said...

takpe fiza.smoga dpt yg lebih lebih lebih baik drpd die..

alif-mikail said...

ah! koi kan ada... ahaha

AuraFIza said...

wahh..dpt offer da.hehe

pemikir bebas said...

laaaaaa... ingatkan posting ni nak gtau keta lama u... aduyai... hahaha... apa pon sabar la.. ala senang ja kalau x mau bagi kenangn lama teringat lagi.. kalau u jumpa je keta dia kat mana2 pasni u bakar keta dia.. hahahaha.. jahat gila idea.. apa pun i tau yang kereta dia memang cun(bukan nak puji tuan keta.. hua hua hua)... sabar kkkkk....!!!

AuraFIza said...

idea gile tu i da terpk awal2 dulu.hahaha.kete tu mmg cun pn ;)
neway, tenkiu..

Fina said...

just protecting my friend yg tgh helpless wktu tuh. haha. only u know what u hold inside, but know what, admire sgt ur strength lawan sume tu. even i cant promise myself to b strong if i were in your situation. huhu. hanya org yg jatuh cinta je yang betul2 faham.

AuraFIza said...

am i strong?yeah..maybe la kot.tu la untungnya ade kawan kn.really appreciate it!!