Tuesday, June 23, 2009

cat and flower..

today, our story is about flora and fauna (intro je ni..)

aku buat apa ye hari ni?macam biasa aje kot.nothing interesting.tadi sempat snap gambar kucing makan.hahaha..memang tak ada kerja!suka sangat tengok dia makan..


1. kucing betina.kurus je.nampak comot sangat.tapi dah memang muka dia macam tu.haha..kecil je kan?tapi sebenarnya baru saja melahirkan anak.5 ekor kalau tak silap.ada yang macam muka dia.sejibik!!

2. kucing jantan.kiranya dua-dua ekor ni laki bini la.hehe..yang jantan ni kesian tau.badan dia baru je tumbuh bulu.ada la makhluk Allah yang tak berperi kebinatangan (suka suki je buat perkataan baru) simbah dengan minyak panas!!badan dia melecur teruk.masa ayah taruk minyak gamat, die mengeow-ngeow kesakitan.kesian dia..sampai sekarang, bila dia nampak ayah, dia akan berlari selaju mungkin..hahaha

dua-dua ekor kucing ni, nama je laki bini.tapi selalu bergaduh.berbaik-baik semula bila nak buat anak. nak makan pun gaduh.sebab tu kena sediakan 2 tempat makan berasingan.kalau tak, mesti kucing no.2 tu tak dapat makan.sebab dia selalu mengalah.sebab tu dia selalu mengeow ikut rentak lagu 'selalu mengalah'. (bayangkanlah kalau betul..hahaha)

okey2...move to another story.it's about flower! err..flower?do u like flower??jika ya, anda boleh berkongsi minat dengan mak aku ;) mak baru je beli 3 pasu bunga (i don't know what is the flower's name.sorry!).i didn't say that i don't like flower!i like it too..yes i am!tapi..(ada tapi tu..) aku tak pandai nak menjaga bunga.it's too complicated (i think so!) aku nak siram pokok bunga pun malas..hahaha.pokok bunga yang sedia ada ni pun tak tersiram.sekarang mak dah beli yang baru..siapa nak tolong siram?aku jugak.. (tak apa..aku buat kerja ikhlas, okey)..


cantik kan bunga-bunga ni?secantik orang yang membelinya..hehe.kalau tak salah, bunga ni bunga daisy kot.. (kalau salah jangan gelakkan, kalau betul tepuk tangan...ngeeee)

kucing dan bunga.itulah flora dan fauna yang aku maksudkan ;)

ouh..forgot something!!iklan sekejap ye..

Sesiapa yang berminat untuk menjadi agen topup (topup boleh dijual serendah RM3), bolehlah emel saya untuk keterangan lanjut
-aurafiza@yahoo.com-

p/s : hanya penulis blog ini sahaja yang boleh membuat iklan di sini.harap maklum!



4 comments:

adda said...

camne ek nk jual topup.. nak tau dulu kalau ok berminat le jugak

AuraFIza said...

bagi emel la..explain by emel je nnt k..

adda said...

ok addahus@yahoo.com

Joe said...

meeooowwwwww..
kucing gatal dtg