Friday, April 25, 2014

Misi Masa Depan En. Fizu & Pn. Fiza :)

Aloha! 

I have been busy this week. Busy memikirkan banyak benda yang menentukan masa depan kami laki bini. Ecewah! Macam seram je bunyinya. Not that serious lah. Hehe. Oh lagi satu. Minggu ni adalah minggu yang paling mencabar mental dan fizikal aku sebagai seorang surirumah. Haaa ni memang betul serius! Si kecik Ariq Ziqry betul-betul dah panjang akal. Ya ampunnn.. Ada je benda yang dia nak buat. Nak marah kesian. Tapi kadang-kadang marah jugak. Sel-sel otak sedang berhubung agaknya. Haha. Saborrrr je lahh! Asalkan dia membesar dengan sihat pun dah syukur Alhamdulillah. Yang lain tolak tepi.. Nampak tak naluri keibuan di situ? Ngehngehngeh!



Back to the topic.. 


Mulai sekarang, hari ini dan saat ini... Aku mengisytiharkan bahawa plan untuk bercuti terpaksa dihentikan buat sementara waktu. Maksudnya di sini, plan untuk bercuti yang betul-betul bercuti. Erk! Bercuti jauh-jauh di luar negara. Ada satu tempat yang kitorang nak pergi and flight ticket pun dah beli, pun terpaksa dibatalkan. Maybe. Not confirm yet. Tapi rasanya memang burn je kot. Anggap je takde rezeki nak pergi lagi. Hukhuk. Sedih! Bercuti dekat-dekat (dalam Malaysia) InsyaAllah still boleh pertimbangkan lagi.. Kot!

Kitorang, husband and wife will seriously focus on several things, which is more important daripada pergi bercuti tu. Buat masa sekarang ni, kitorang ada 6 benda yang kitorang aim and have to achieve it. Lagi cepat, lagi bagus. But definitely kena ambil banyak masa untuk betul-betul capat 6 benda tu. 

Alhamdulillah, one out of 6 things yang ada dalam list tu dah pun tercapai. Syukur syukur syukur! Seronok sangat. The next 2 things dah pun buat separuh jalan. Will make sure benda tu akan complete sepenuhnya till the end. Tak nak buat separuh jalan je. InsyaAllah. The other 3 things adalah misi paling besar! Wow! Memang kena pulun habis-habisan. May Allah ease!

Ok lah. Korang pun bosan membaca sebab aku tak mention segala 6 benda yang kononnya gempak sangat tu! Haha. Sorry babe. Bila dah tercapai, baru la boleh war-warkan. Baru rock! Haha. Tetibe..

Till then. See ya!



4 comments:

Miss Boo said...

semoga Allah permudahkan segala urusan kak fiza & husband :)

AuraFIza said...

Miss Boo

Amin.. Thank you sis! :)

Azlin Zain said...

Moga sentiasa romantik slalu u n hubby.

AuraFIza said...

Azlin Zain

Hubby i tak romantik!! Grrr.. Hahaha..