Sunday, November 3, 2013

Gula dan Diet

Lately, nafsu nak makan makanan manis-manis makin membuak-buak. Hari-hari mesti terliur dengan kek lah, aiskrim lah, cheese tart lah, coklat lah.. Gila betul!! Punya lah teruk sampai bila tengok gambar, nak terus makan je.. Pffff~

A few days back, tengok iklan chocolate cheese cake kat Facebook. Gambar pulak memang ohsem! Cheese meleleh-leleh!! Memang tak tahan. Terus call seller tu nak order. Alhamdulillah.. Malam tu jugak dapat. Rasa macam tak nak share dengan sesiapa. Haha. Walaupun sebenarnya kek tu takde lah sedap sangat pun. Biasa je kot. Tapi rasa nikmat sangat bila dapat makan.. Pehal la teruk sangat perangai sekarang??? 




Bila terasa nak makan tu, tak hiraukan pun nanti jadi makin gemuk, berat pun naik. Bila dah puas makan baru terfikir benda-benda tu semua. Tak boleh tengok gambar-gambar desert. Boleh jadi gila dibuatnya. Terbayang-bayang 24 hours. Haha.. Teruk kann??

The worse thing is I'm on diet right now. Ada lose weight challenge antara my besties! (will update this sooner or later). Habis kalau dah makan macam ni, nak diet macam mana?? Arrgghhh.. Stress!! Tak guna la kalau aku buat work out exercise bagai, minum air berliter-liter, tapi tak elakkan makanan manis. Padahal memang dah sedia maklum, gula adalah pemusnah diet no. 1. Wahh! Memang confrim kalah la kalau berterusan je macam ni!

Tak tau lah bila nafsu ni akan pergi. Ni dugaan berdiet namanya ni.. Hoho


Ada tips nak amalkan healthy diet? Meh share :)



7 comments:

Rafi said...

Mak oii..kencing manis nanti cyg oi..mkn benda manis jek

AuraFIza said...

Haa tu la kann.. mmg favourite la. susah nak elakkan. hadoii! Cmane ek abg? ada tips? Hihi..

.::: Princess MOMOY :::. said...

momoy dulu giler sangat coklat
mesti ada air coklat, kek coklat, coklat bar (ni memang wajib ada dalam poket, peti ais, bag laptop)
dan semua yang ada coklat

biler consume suppplement tak boleh makan coklat (sebab ramai x tahu coklat ada kafein yg boleh 'potong' supplement)
so memula memang susah la kan, sbb coklat tu fave

tapi set dalam mind kalau makan coklat nanti rugi supplement mahal2
lama-lama dah ok, tak makan coklat dah
even lalau depan secret recipi
muahahaha

cuba dear try konsep camni...

ninest123 said...

nike outlet, air max, nike roshe run, prada handbags, replica watches, ray ban sunglasses, nike free, sac longchamp, louis vuitton, ray ban sunglasses, longchamp outlet, louboutin, tiffany jewelry, louboutin pas cher, longchamp outlet, tory burch outlet, michael kors, ray ban sunglasses, louis vuitton outlet, jordan shoes, longchamp, replica watches, oakley sunglasses, louis vuitton, ugg boots, kate spade outlet, uggs on sale, louis vuitton outlet, ralph lauren pas cher, ugg boots, air jordan pas cher, nike air max, oakley sunglasses, gucci outlet, polo ralph lauren outlet, tiffany and co, cheap oakley sunglasses, burberry, longchamp pas cher, prada outlet, louboutin shoes, oakley sunglasses, christian louboutin outlet, louis vuitton, oakley sunglasses, chanel handbags, nike free, louboutin outlet, nike air max, polo ralph lauren outlet

ninest123 said...

air force, ugg boots, true religion outlet, michael kors outlet, nike air max, hollister, nike roshe, coach outlet, michael kors outlet, sac guess, lululemon, michael kors, hollister pas cher, ray ban uk, nike free run uk, nike air max, replica handbags, coach outlet, mulberry, michael kors, burberry outlet online, true religion jeans, oakley pas cher, michael kors outlet, new balance pas cher, burberry, true religion jeans, converse pas cher, timberland, kate spade handbags, lacoste pas cher, ralph lauren uk, michael kors, north face, hermes, michael kors outlet, true religion jeans, north face, coach purses, vanessa bruno, tn pas cher, ray ban pas cher, abercrombie and fitch, ugg boots, michael kors, nike blazer, hogan, michael kors outlet, nike air max, vans pas cher

ninest123 said...

hollister, reebok shoes, wedding dresses, hollister, jimmy choo shoes, north face outlet, herve leger, valentino shoes, vans shoes, mac cosmetics, babyliss, converse outlet, nike air max, p90x workout, ray ban, ralph lauren, nike air max, abercrombie and fitch, soccer jerseys, bottega veneta, timberland boots, lululemon, celine handbags, nike huarache, louboutin, insanity workout, mont blanc, beats by dre, giuseppe zanotti, hollister, chi flat iron, vans, nike roshe, north face outlet, birkin bag, mcm handbags, instyler, iphone cases, baseball bats, ferragamo shoes, longchamp, soccer shoes, oakley, new balance, converse, nfl jerseys, nike trainers, gucci, ghd, asics running shoes

ninest123 said...

replica watches, canada goose outlet, pandora charms, canada goose outlet, louis vuitton, juicy couture outlet, pandora jewelry, thomas sabo, toms shoes, bottes ugg, canada goose uk, canada goose, ugg pas cher, canada goose, swarovski crystal, ugg,uggs,uggs canada, moncler, barbour, sac louis vuitton pas cher, moncler outlet, louis vuitton, louis vuitton, pandora jewelry, juicy couture outlet, montre pas cher, doudoune canada goose, moncler, hollister, canada goose, canada goose, links of london, louis vuitton, barbour jackets, coach outlet, moncler, wedding dresses, marc jacobs, moncler, lancel, supra shoes, moncler, karen millen, ugg,ugg australia,ugg italia, pandora charms, moncler, moncler, swarovski, ugg boots uk