Sunday, February 3, 2013

Husband and Wife - PJJ

Nothimg much to write in this entry. Sedikit emotional hari ni bila dapat tau bad news yang membuatkan hati ni risau yang teramat!

Tiga hari lepas hubby ada bagi tau dia demam. Sebagai seorang isteri yang jauh dengan suaminya, dah semestinya hati ni rasa sayu dan risau. Nak buat apa pun tak concentrate. Hari ni, dah tiga hari, demamnya tak ok jugak. Semalam pergi hospital, doc check temperature. 43 darjah celcius hokeyyy!! Suhu 38 pun dah dikira demam panas, ini kan lagi 43.. Risaunya..

Di hospital yang sama, doktor ambil darah. Alhamdulillah, nothing serious. Sebab aku takut dia kena denggi. Tapi doktor kata ada jangkitan kuman kat darah. Something like that. Tak berapa faham. Tapi benda tu je dah membuatkan hati aku ni double triple risau. 

Dia dapat MC empat hari. Doktor suruh dia banyakkan berehat. So, hari ni dia tidur je. Nak call pun tak sampai hati. Takut mengganggu dia. Sayu hati ni. Sepatutnya sekarang aku ada dengan dia untuk suapkan dia makan ubat, letakkan kain basah kat kepala dia, buatkan bubur and suapkan makan... Tapi hakikatnya aku jauh. Entah dia makan ke tak kat sana. Nak keluar pergi beli makanan, confirm tak larat. Hope member-member dapat la tolong dia. Urghh.. Dalam hati ni hanya Allah je yang tahu. Menangis jugak aku dibuatnya. Walaupun dia banyak kali cakap dia okey, tapi aku tau dia tak okey. Sebab dengar suara dia yang lain tu je aku tau dia memang tak okey. Hurmm.. Okey, lap lap air mata! :'(

Doa je yang dapat mengiringi dia kat sana. Speedy recovery, sayang!! Ikutkan hati, sekarang jugak nak pergi dekat dia. Tapi........ Hurmm.. Susahnya nak express this feeling. Ditelan mati mak, diluah mati bapak! Huhu.. Ini dah cerita lain dah ni. Lain kali pulak sambung. Ehekk.. 

Selalu mengimpikan dapat hidup bersama lepas kahwin. Tapi tak dapat pun. Dah kahwin pun terpaksa berjauhan dengan husband sendiri. Tak tau lah PJJ sampai bila. *Nangis lagi*


Mode : Tekanan Perasaan.


*PJJ - Perhubungan Jarak Jauh :)



6 comments:

Rafi said...

Sabar fiz..dugaan tu.banyakkan bersabar dengam ujian Allah SWT.semoga hubby cepat sembuh

Hanida Moss said...

kesiannya awk.. husband dekat mana? sabar yer.. nanti dia elok tu :)

AuraFIza said...

Rafi

Thanks Abg!! Alhamdulillah.. Dia dah semakin okey. MC pun dah habis and dah boleh start kerja macam biasa semula. Lega rasa. Thanks for the Doa :)


Hanida Moss

Alhamdulillah.. He's getting better. Dah boleh bergelak ketawa semula. Leganyaaaaa rasa. Huhu :)

ninest123 said...

nike outlet, air max, nike roshe run, prada handbags, replica watches, ray ban sunglasses, nike free, sac longchamp, louis vuitton, ray ban sunglasses, longchamp outlet, louboutin, tiffany jewelry, louboutin pas cher, longchamp outlet, tory burch outlet, michael kors, ray ban sunglasses, louis vuitton outlet, jordan shoes, longchamp, replica watches, oakley sunglasses, louis vuitton, ugg boots, kate spade outlet, uggs on sale, louis vuitton outlet, ralph lauren pas cher, ugg boots, air jordan pas cher, nike air max, oakley sunglasses, gucci outlet, polo ralph lauren outlet, tiffany and co, cheap oakley sunglasses, burberry, longchamp pas cher, prada outlet, louboutin shoes, oakley sunglasses, christian louboutin outlet, louis vuitton, oakley sunglasses, chanel handbags, nike free, louboutin outlet, nike air max, polo ralph lauren outlet

ninest123 said...

air force, ugg boots, true religion outlet, michael kors outlet, nike air max, hollister, nike roshe, coach outlet, michael kors outlet, sac guess, lululemon, michael kors, hollister pas cher, ray ban uk, nike free run uk, nike air max, replica handbags, coach outlet, mulberry, michael kors, burberry outlet online, true religion jeans, oakley pas cher, michael kors outlet, new balance pas cher, burberry, true religion jeans, converse pas cher, timberland, kate spade handbags, lacoste pas cher, ralph lauren uk, michael kors, north face, hermes, michael kors outlet, true religion jeans, north face, coach purses, vanessa bruno, tn pas cher, ray ban pas cher, abercrombie and fitch, ugg boots, michael kors, nike blazer, hogan, michael kors outlet, nike air max, vans pas cher

ninest123 said...

replica watches, canada goose outlet, pandora charms, canada goose outlet, louis vuitton, juicy couture outlet, pandora jewelry, thomas sabo, toms shoes, bottes ugg, canada goose uk, canada goose, ugg pas cher, canada goose, swarovski crystal, ugg,uggs,uggs canada, moncler, barbour, sac louis vuitton pas cher, moncler outlet, louis vuitton, louis vuitton, pandora jewelry, juicy couture outlet, montre pas cher, doudoune canada goose, moncler, hollister, canada goose, canada goose, links of london, louis vuitton, barbour jackets, coach outlet, moncler, wedding dresses, marc jacobs, moncler, lancel, supra shoes, moncler, karen millen, ugg,ugg australia,ugg italia, pandora charms, moncler, moncler, swarovski, ugg boots uk