Monday, December 12, 2011

Sweet Sour Of Life

Baru teringat kat belog ni. Sebelum ni TERlupe! Heee~


Beberapa bulan tak hapdet, banyak gile benda nak story kat sini. 40 hari 40 malam pun tak tentu habis cerita. Ada sedih, ada happy, ada terang, ada suram, ada hitam, ada putih.. That's we called it a COLOURFUL OF LIFE!

Okey.. We start with this story :

  • I dah tak duduk Kemaman lagi. Dah pindah rumah kat Seremban masa Hari Raya hari tu. Sebab pindah? Husband tukar tempat kerja baru. And one more reason that I never told you before.. Rumah kat Kemaman tu macam scary sikit lah! Berhantu!! Huuuuu.. Tak tipu, okeh! Macam-macam dah jadi kat rumah tu. Maybe rumah tu baru. We're the first yang sewa rumah tu. Anak jiran sebelah yang baru pindah tu pu asyik nangis je malam-malam. Husband pun suka sangat meracau time tidur. Keluar suara yang memang kalau korang dengar, confirm demam seminggu! Hehehe. Well, this is true! I'm not kidding. Memang sangat takut. Tapi malas nak cerita banyak. Nanti korang takut jugak :P


  • Haritu ayah sakit. Actuallt, dia sakit kat bahagian perut memang dah lama. Tapi degil! Tak nak pergi buat check up. Pernah sekali tu, dia sakit sampai tak boleh bangun. Memang risau sangat! Sampai la satu hari tu, dia dah tak tahan sakit, pergi klinik, and doc suruh dia pergi hospital. Ayah pergi hospital, terus kena naik wheel chair dan terus masuk air. Mak terkejut gila! Dua hari kena puasa, tak boleh makan, tak boleh minum. Tu pun ayah curi-curik minum air, makan buah. Lepas tu kena marah dengan doc. Hehehe. Hari ketiga, doc cakap ayah kena operation. Doc suspect ayah ada appendix. Rasa sebak je tengok ayah kena tolak masuk bilik operation. Kitorang adik-beradik semua salam and cium ayah. Memang rasa nak nangis je masa tu. Tapi tahan. Lebih kurang 4 jam lepas tu, ayah pun selamat dibedah. Doc bagi tau yang ayah dalam keadaan stabil. Sekarang ayah dah makin pulih. Dah boleh main golf balik dah pun :) Alhamdulillah...
  • Cerita pasal Ayah lagi... 30 Oktober lepas Birthday ayah yang ke-58. HAPPY BIRTHDAY AYAH! Celebrate kat rumah baru saya kat Seremban :) Semua adik-beradik berkumpul kat sana. Seronok bangat! Dan pada tarikh itu, dengan rasminyah Ayah bergelar Guru Pencen. Tamatlah kerjaya ayah sebagai seorang Pengetua yang Berjaya! :))
  • 1 Dis pulak Annivessary Mak dan Ayah. Kami semua celebrate kat Janda Baik. The view was so awesome! Memang romantik sangat. Siapa tak pernah pergi, memang saya suggestkan korang pergi sana. Tak rugi beb! Pergi kat resort paling atas sekali kat puncak. SaufiVille. Malam tu, kami berkaraoke sakan. Mak pun nyanyi jugak. Sedap sangat suara mak! :) Ayah tak nyanyi sebab syok sangat tengok Maharaja Lawak Mega. Ke ayah takut nak nyanyi, tu yang buat-buat khusyuk tengok TV. Heheheh..



Setakat tu je untuk entri ni. Tak larat dah nak menaip. Esok, sambung lagi. InsyaAllah kalau jumpe jalan ke belog ni.


Selesai menghapdet. Have a nice day Peeps!



4 comments:

ninest123 said...

nike outlet, air max, nike roshe run, prada handbags, replica watches, ray ban sunglasses, nike free, sac longchamp, louis vuitton, ray ban sunglasses, longchamp outlet, louboutin, tiffany jewelry, louboutin pas cher, longchamp outlet, tory burch outlet, michael kors, ray ban sunglasses, louis vuitton outlet, jordan shoes, longchamp, replica watches, oakley sunglasses, louis vuitton, ugg boots, kate spade outlet, uggs on sale, louis vuitton outlet, ralph lauren pas cher, ugg boots, air jordan pas cher, nike air max, oakley sunglasses, gucci outlet, polo ralph lauren outlet, tiffany and co, cheap oakley sunglasses, burberry, longchamp pas cher, prada outlet, louboutin shoes, oakley sunglasses, christian louboutin outlet, louis vuitton, oakley sunglasses, chanel handbags, nike free, louboutin outlet, nike air max, polo ralph lauren outlet

ninest123 said...

air force, ugg boots, true religion outlet, michael kors outlet, nike air max, hollister, nike roshe, coach outlet, michael kors outlet, sac guess, lululemon, michael kors, hollister pas cher, ray ban uk, nike free run uk, nike air max, replica handbags, coach outlet, mulberry, michael kors, burberry outlet online, true religion jeans, oakley pas cher, michael kors outlet, new balance pas cher, burberry, true religion jeans, converse pas cher, timberland, kate spade handbags, lacoste pas cher, ralph lauren uk, michael kors, north face, hermes, michael kors outlet, true religion jeans, north face, coach purses, vanessa bruno, tn pas cher, ray ban pas cher, abercrombie and fitch, ugg boots, michael kors, nike blazer, hogan, michael kors outlet, nike air max, vans pas cher

ninest123 said...

hollister, reebok shoes, wedding dresses, hollister, jimmy choo shoes, north face outlet, herve leger, valentino shoes, vans shoes, mac cosmetics, babyliss, converse outlet, nike air max, p90x workout, ray ban, ralph lauren, nike air max, abercrombie and fitch, soccer jerseys, bottega veneta, timberland boots, lululemon, celine handbags, nike huarache, louboutin, insanity workout, mont blanc, beats by dre, giuseppe zanotti, hollister, chi flat iron, vans, nike roshe, north face outlet, birkin bag, mcm handbags, instyler, iphone cases, baseball bats, ferragamo shoes, longchamp, soccer shoes, oakley, new balance, converse, nfl jerseys, nike trainers, gucci, ghd, asics running shoes

ninest123 said...

replica watches, canada goose outlet, pandora charms, canada goose outlet, louis vuitton, juicy couture outlet, pandora jewelry, thomas sabo, toms shoes, bottes ugg, canada goose uk, canada goose, ugg pas cher, canada goose, swarovski crystal, ugg,uggs,uggs canada, moncler, barbour, sac louis vuitton pas cher, moncler outlet, louis vuitton, louis vuitton, pandora jewelry, juicy couture outlet, montre pas cher, doudoune canada goose, moncler, hollister, canada goose, canada goose, links of london, louis vuitton, barbour jackets, coach outlet, moncler, wedding dresses, marc jacobs, moncler, lancel, supra shoes, moncler, karen millen, ugg,ugg australia,ugg italia, pandora charms, moncler, moncler, swarovski, ugg boots uk