Monday, August 22, 2011

Dance Fitness!

Sekarang ni, badan dah makin gemuk, berat makin bertambah. And the worst thing is, peha makin besar! Serius, besar gilaaaaa!!

Tiap-tiap hari buat excercise yang sama jek. But, it doens't works lah! Mungkin cara buat tak betul kot. Mulai dari hari ni, dah tak nak buat exercise tu je. Nak buat lain pulak. Tadi dah search banyak exercise step kat youtube. Dalam banyak-banyak tu, I suka sangat kat satu video exercise tu. Memag fun habis! Jom la try sama-sama. And nanti bagi feedback you all kat komen ye :)




Berjoget sakan sorang-sorang kat rumah ni. Buat banyak kali, memang berpeluh habissss! Lepas habis buat exercise, terus duduk bawah kipas. Rasa macam tak cukup nafas. Macam nak minum air BLISS dalam peti ais tu pun ada. Haihh.. Sabo sabo. Nasib baik puasa. Kalau tak, dah penat-penat macam ni, mesti lapar plus haus. Apa lagi, melantak la kan! HAHA. Tu yang exsrcise tapi takde kesan tu. Lepas tu asyik la mengadu kat Hubby, exercise tu tak bagus. Menyakitkan badan jek. Hubby pun dah benci dengar ayat tu. Hikhik...


Okey la. Korang try buat dulu ye. Next month kita tengok berat kita sama-sama ye. Heee~



21 comments:

Anonymous said...

ahhah...ikah kat sane tiap hari buat nie..huhu

AuraFIza said...

Kakya baru nak test buat. Penat gile la!!

khairul said...

klu la sy ikut step dance kt atas tuh..alamat tinggal tulang la jwbnya

AuraFIza said...

HAHA.. Ni untuk orang gemuk macam saya memang sesuai :)

hafiz said...

puasa lar..haha =p

AuraFIza said...

Memang la puasa! Macam nak minum je, tapi tak minum pun. Hehe..

Brilliant Marjan said...

sy ada baca satu artikel, bulan puasa ni jgn buat aktiviti berat sgt sbb takut masa buka makan terlebih..nanti niat nak kurus terbantut..

~apa kata try herbalife & bersenam..

pamie said...

hahaha..tapi xleh bsenam berat sangat sebelum bukak puasa..nanti time bukak puasa terlebih minum pulak..hehe..

AuraFIza said...

Brilliant Marjan
Oh really? Tak terfikir la pulak. Huhu. Tapi I exercise pagi2 after subuh.. Bila buka tu takde pulak mkn terlebih.. Tapi takut jugak kan kalau tak perasan.. Huhuhu..

AuraFIza said...

pamie
Baru terfikir la pasal benda tu. Huhuhu.. Takpe2, pasni buat exercise duduk je.. Tak berapa penat sangat.. Hehehe..

yana said...

yna terrtarik dgn laki tu , active bebeno dya ~ ngee ,

AuraFIza said...

yana
HAHA.. Ape la yana ni :)
Yang pompuan kulit putih tu pun ok gak. Sebab die melompat semua macam smooth je. Tapi bila sekali kita melompat, bergegar sume. Hahaha.

si para para said...

boleh cuba seisi keluarga ni,hehe

AuraFIza said...

si para para
Buat ramai-ramai mesti lagi best... Try laa..

Nizam Ijam said...

hari2. kena buat nie..hehe

AuraFIza said...

Nizam Ijam
Next month kite tengok berat kita sama2 eh :)

Tim Cik KupuKupu Ungu said...

boleh jadi kurus betul ke ni?hahaha.

AuraFIza said...

Nak kurus betul tu tak jamin la. At least, kita try je. Exercise kan bagus untuk kesihatan :)

ninest123 said...

nike outlet, air max, nike roshe run, prada handbags, replica watches, ray ban sunglasses, nike free, sac longchamp, louis vuitton, ray ban sunglasses, longchamp outlet, louboutin, tiffany jewelry, louboutin pas cher, longchamp outlet, tory burch outlet, michael kors, ray ban sunglasses, louis vuitton outlet, jordan shoes, longchamp, replica watches, oakley sunglasses, louis vuitton, ugg boots, kate spade outlet, uggs on sale, louis vuitton outlet, ralph lauren pas cher, ugg boots, air jordan pas cher, nike air max, oakley sunglasses, gucci outlet, polo ralph lauren outlet, tiffany and co, cheap oakley sunglasses, burberry, longchamp pas cher, prada outlet, louboutin shoes, oakley sunglasses, christian louboutin outlet, louis vuitton, oakley sunglasses, chanel handbags, nike free, louboutin outlet, nike air max, polo ralph lauren outlet

ninest123 said...

hollister, reebok shoes, wedding dresses, hollister, jimmy choo shoes, north face outlet, herve leger, valentino shoes, vans shoes, mac cosmetics, babyliss, converse outlet, nike air max, p90x workout, ray ban, ralph lauren, nike air max, abercrombie and fitch, soccer jerseys, bottega veneta, timberland boots, lululemon, celine handbags, nike huarache, louboutin, insanity workout, mont blanc, beats by dre, giuseppe zanotti, hollister, chi flat iron, vans, nike roshe, north face outlet, birkin bag, mcm handbags, instyler, iphone cases, baseball bats, ferragamo shoes, longchamp, soccer shoes, oakley, new balance, converse, nfl jerseys, nike trainers, gucci, ghd, asics running shoes

ninest123 said...

replica watches, canada goose outlet, pandora charms, canada goose outlet, louis vuitton, juicy couture outlet, pandora jewelry, thomas sabo, toms shoes, bottes ugg, canada goose uk, canada goose, ugg pas cher, canada goose, swarovski crystal, ugg,uggs,uggs canada, moncler, barbour, sac louis vuitton pas cher, moncler outlet, louis vuitton, louis vuitton, pandora jewelry, juicy couture outlet, montre pas cher, doudoune canada goose, moncler, hollister, canada goose, canada goose, links of london, louis vuitton, barbour jackets, coach outlet, moncler, wedding dresses, marc jacobs, moncler, lancel, supra shoes, moncler, karen millen, ugg,ugg australia,ugg italia, pandora charms, moncler, moncler, swarovski, ugg boots uk