Tuesday, September 7, 2010

Kucing Baru Saya

Once again...

I dah mengabaikan belog ini, dah biarkan belog ini berhabuk.. Fuhhh fuhhh (sambil buat gaya meniup habuk..).



Okey okey. Hari ni baru datang mood menghapdet. Jadi, hari ni la akan ada cerita yang menarik dari Aurafiza. Ngeee~

Ingat tak Arwah Meow yang I pernah cerita dulu. Sila refer S I N I kalau nak tau lebih lanjut. But, make sure you sediakan tisu sebelum membacanya. Sangat sedih, okey! I sendiri pun dua, tiga kali baca karangan yang I buat sendiri tu, dua tiga kali tu jugak la I rasa macam sayuuuuu sangat sangat sangat. (Triple sangat tu maksudnya memang teramat sayu).

Tapi, benda tu dah lepas kan. Let bygone be bygone. Sekarang, kami satu family dah ada pengganti Meow. Of course tak sama dengan Meow. Tapi dia sangat comel, sangat nakal, sangat kiut. Jap jap I tunjuk gambar dia eh..













Hai hai.. My name is Nero.. I repeat... NERO!! Nampak macam saya berlagak sombong kan? Yelah.. Pandang atas la konon. Jangan salah sangka. Saya baik tau. Kalau tak percaya, tanya tuan saya ;)



Saya bukannya kuat makan pun. Bila lapar je saya makan. Shhh.. Saya tak puasa. Hoho..



Bila saya dah kenyang, saya suka tidur je. Sebab tu badan saya makin gemuk. Dulu kecik, kurus kering je. Sekarang, mak aihh. Nak diet dah tak boleh dah.



Kalau saya tidur, tolong jangan kacau. Sebab saya memang tidur mati! Atas karpet merah ni la tempat tidur saya. Syok tau tidur kat sini. Sejuk je sebab bawah kipas. Tengok cara saya tidur. Comel kan? Ahaks.. Saya suka ubah-ubah cara tidur. Lepas dah penat cara tu, saya tukar cara lain pulak. Tapi tuan saya tak ambil pulak gambar saya tidur yang pelbagai tu. Lain kali je la kamu tengok ye..



(Uishh.. Tiba-tiba pulak belog aku diganti oleh Nero)


Haa.. Itulah dia pengganti Meow. Comel kan?? I told you already =P Sekarang Nero tengah tidur sebab baru lepas makan. Biar dia gemuk. Nanti lain kali boleh buat entry "Si Nero yang Gemuk Gedempol".



9 comments:

eqbalzack said...

comelnya...teringat hugo abg eq yg entah ke mana skrg...

Waniza said...

hehehe...asal nero ni mcm ko jer...ahaks...jgn mare... =P

AuraFIza said...

eqbalzack

Lor.. Nape ngan hugo tu? Lari dari rumah eh? Huhu..

AuraFIza said...

Waniza

Macam aku? Comel macam aku kan?
Hakhak...

najib said...

comel kucing,kucing kiter pon ader kita buat dalam blog,nama dier girl,jom tglk kucing kiter pulak

ken said...

cute =)

carr said...

alamk..cumelnye..
teringin nak jge kucin.
tapi x dpt2..
huhu

AuraFIza said...

najib

Kirim salam kat Girl ehh. Cakap Nero kirim salam.. Heee~

AuraFIza said...

ken

Damn cute! ;)



carr

Knapa tak dapat jaga kucing lak? Sebenarnya sy pn bukan jaga kucing sgt. sbb sy takot nak pegang kucing. main acah2 dari jauh berani la.. muehehe..