Friday, February 12, 2010

Oh Tidaaakkk!!

Dah dua minggu ni hal-hal pemakanan aku memang teruk! Ada ke breakfast makan kek plus aiskrim?? Pukul 11 malam pun boleh melantak nasi?? Demmit.. Jogging pun dah jarang sangat. Hari tu sebelum nak tunang je berkobar-kobar. Sekarang??? Oh tidaaaakk!!! Semuanya hampeh! Hangit-hangit taik lombu! (Sila abaikan pepatah itu)..


Mula-mula kek Hello Kitty ni..

Followed by all these cup cakes.. Yummmmyyy!

Kek tunang aku pulak!

This one is the latest. Sedap gila! Lepas ni tak tau lah kek apa pulak.. Adoihh..


Sekarang memang tengah giat menjalankan aktiviti mencari kerja. Ayah ada call kawan dia dan recommend kan aku untuk kerja kat company tu. Then, aku dipanggil interview next week. Aku prepare la apa yang patut. Sijil-sijil semua aku keluarkan. Tapi memang terkujat gila bila tengok sijil STPM aku dah hilang. Oh tidaaaakk!! Walaupun result STPM aku tak mengghairahkan, tapi bila dah hilang, memang buat aku termenung seharian.. Huh..

Aku dimaklumkan, seorang lagi adikku, yang si Aid tu akan berpindah sekolah. Minggu depan rasanya. Oh tidaaaakk!! Kesian dia kena berjauhan dengan family. Memang akan duduk jauh gila la. Tak boleh nak story lebih la. Family matters. And I prefer to keep it secret...

Ex-boyfriend aku tiba-tiba call aku pulak! Oh tidaaakk!! Dah la masa tu aku tengah berdating dengan Inchik tunang. Haihhh.. Bikin gempak je. Kenapalah dia mesti cari aku balik? Aku dah tunang la weyh.. Janganlah menggoyahkan iman aku yang tipis ni. Aku dah boleh dah lupakan dia. I'm happy with my fiance.. Please laaa..

Semalam keluar jap pergi hantar kereta kat car wash. Malas gilak nak cuci sendiri. On the way balik rumah tu, tiba-tiba kereta buat hal pulak. Oh tidaaakk!! Tension yang amat! Tadi baru hantar kereta pergi workshop. Tak tau la bila kereta tu boleh siap. Oh my God! Aku memang tak boleh duduk diam kat rumah ni. Diulangi.. TAK BOLEH! Harap sangat kereta tu siap petang ni..

Itulah saja episod cerita Oh tidaaakk!! aku pada hari ini. Sekian, terima kasih ;P


FIZA versi Oh tidaaakk!!

hikhikhik..



4 comments:

Fina said...

oh iyaaa kau dah kurus yeay! haha

AuraFIza said...

kurus?? Ye kot..sblum tunang aku mmg gile2 nak kurus.dah lepas tunang, semuanya tinggal harapan jek..huhu

farhana_aziz said...

serious kurus..
any tips adik dina..?hehe

AuraFIza said...

farhana_aziz

alaa..kawan dina nehh..
hehehe..

kurus eh?
hoho..sukanye..nnt leh ckp kt dina yg gumux tu..
muehehe..

org joging tetiap ari.tu r tipsnya..
hehe..