Wednesday, January 20, 2010

Cerita Kedai Kopi

Apa kena-mengena tajuk dengan entry ni ntah. Hoho.. Actually, baru je lepas dengar lagu tu kat radio tadi. Tu yang terus ambil jadi title for this entry. You all tau kan lagu tu? Tak tau, pergi cari kat youtube, okeh..

I'm not feeling well today. I have got a fever.. Badan tak panas pun, tapi dalam badan ni.. MasyaAllah. Hanya Tuhan je yang tahu. Lembik seluruh sendiku. Hingus dah meleleh je. Jadik budak hingusan buat sementara waktu. Tekak rasa tak sedap. Selera makan? Hurmm.. Seperti yang dijangka, selera makan aku tak pernah kurang walaupun demam. Ada je benda nak dikunyah. Haihhh.. Pelik. Cuma yang aku perasan, tak berapa selera bila terpandang nasi dan lauk-pauk yang sedap gila hari ni.. Nasib baik..

Aaargghhh.. Bosan gila sebab TERPAKSA stop pergi jogging. Terpaksa okeh! Bukan saja-saja tak nak pergi. Nak jalan pun tak larat. Ini kan pulak nak berjogging. Terbaring pengsan la aku tengah-tengah padang tu. Huhu..

Eyhh.. You know what? I just got a present from my auntie. Dia bagi aku kain. Mak pun dapat. Susah-susah je Auntie ni tau..

Thanks a lot to Auntie Maria! I like it~

Hari ni 20hb kan? Adehh.. 10 days to go! As usual, aku ni counting days je kerjanya. Selagi tak lepas hari tu, selagi tu la dup dap dup dap tak sudah-sudah.

Semalam berborak dengan one of my schoolmate. Dia ni bukanlah student dari kelas pandai. Tapi sekarang ni dah kerja mantop!! Gaji pun jejak 3k.. Pehh.. Memang excited gila bila dengar cerita dia. Aku ni je yang duduk menganggur macam ni. Mak kata kalau nak kerja, tunggu bulan depan. Tapi tu pun mesti kerja kat Segamat je. Aku dah tau dah. Buat pengetahuan you all, my parent macam tak bagi aku kerja kat KL. Dah berapa company panggil interview, tapi ayah kata tak payah pergi dulu. Hurmm.. Why why why??? Okey okey.. Think positive. Mungkin mak nak sorang anak dia tinggal kat Segamat, duduk dengan dia. Anak-anak lain semua jauh-jauh. Siapa nak jaga diorang. Siapa nak tolong diorang. Erm.. I think so..

Harap-harap lepas ni peluang kerja aku bertambah-tambah cerah la kan. Aku bosan sebenarnya duduk rumah tanpa membuat apa-apa. Moreover, mana aku nak cari duit. Tu yang penting. Hahaha.. Mata duitan terserlah di situ..

Okey.. Got to go. Ehh.. Jap2. Rasa rindu pulak kat si Fizu. Haihh.. Rindu.. Rindu.. Rindu.. Tak habis-habis *gedik*



8 comments:

nursarah said...

den pun orang segamat gak! hehe

AuraFIza said...

haa..really? jom gather2.. hehe..

SyAmSuL AnUaR said...

Tajuk Mcm Tajuk LAgu jee....best..

AuraFIza said...

bukan MACAM tajuk lagu..
tapi MEMANG tajuk lagu..
huhuu..

mya said...

woi..ko xpela dpt kje segamat..da bf ko pun org segamat....no regret kot..hahaha

AuraFIza said...

bf aku org sgamat pn, tapi klo die keje kt kl.. tak gune gak cek oiii..
hoho..

Zuewairy said...

cantik kain tuh.. sesuai dengan kamo;)

AuraFIza said...

hehe..thanx! nnt da siap wat baju, org posing lg..hoho..