Monday, July 6, 2009

job baru..

Baru lepas makan durian.. maaf kalau entry ini ada bau-bau durian (mengarut!) ;)

Hari ini adalah hari pertama aku masuk ke dalam kampus untuk sem ini. bukan untuk pergi ke kelas (no no no!).. tapi pergi temankan kawan uruskan hal 'add drop'. tak settle lagi pun. ada satu kelas lagi tak dapat nak add sebab kelas tu da 'full'.. so, lecturer ask her to come back tomorrow. hurmm.. letih! letih menunggu sebenarnya.sebab terlalu ramai manusia!! sementara menunggu tu, aku duduk memerhati gelagat manusia-manusia itu.. tersenyum sendiri aku dibuatnya.. macam-macam ragam..


Kami sempat berposing dalam bas..hehe


Lihatlah..betapa ramai manusia yang sedang menunggu giliran untuk buat 'add drop' ni.. menguji kesabaran sungguh..


Gambar ini disnap di Fakulti Perakaunan. sebenarnya sekumpulan pelajar kat tengah-tengah tu sedang 'confuse' di mana arah tujuannya. dah pastilah mereka tu budak Sem 1 (teringat masa zaman-zaman sem 1 dulu..sangat kelakar!)

Okey..back to the title for this entry --> job baru! job apa tu? jeng jeng jeng..

Tadi Abg Didie (salah seorang usahawan berjaya di sini) telefon dan 'offer' satu business. jual tshirt! setelah mendapat persetujuan, kitorang pun jumpa. dia dah terangkan apa yang perlu aku buat. so, sesiapa yang nak beli tshirt novarsity dan tshirt UUM, silalah hubungi aku ye ;) Aku rasa 'excited' sangat nak buat business ni. sebab untungnya agak 'masyuk' (rahsia..tak boleh bagi tau..huhu). aku harap untung ni nanti boleh lah membiayai perbelanjaan aku yang kurang ni. doakan rezeki aku murah.. err..one more thing.Abg Didie janji, kalau dapat jual lebih daripada 'target' dia nak bawa pergi Genting Highland!! yuhhuuuu..seronok!! tapi tu pun kalau capai target la..

Selain buat business tu, aku ada juga buat business biasa-biasa. cukuplah untuk aku menyara hidup aku sendiri kat sini. saja nak cari duit poket lebih ;) Aku sedang aktif mencari agen topup. u all nak? kalau nak, boleh contact aku ehh.. lagi satu kalau korang tak keberatan, join lah juga business aku yang INI. kita sama-samalah cari duit ehh ;)



5 comments:

Fina said...

rasa mcm dah lama dah zaman sem 1 tu berlalu.. tsktsktsk

AuraFIza said...

yela..kte kan skang da tua bangka kt cni..huhu

Joe said...

business woman?woowww...wish u luck in ur current business.nnt da berjaya, jgn la lupe kt kawan2..

Fina said...

adei, terutama si fina. huhuhu

AuraFIza said...

Fina takkan dilupakan..never u!! ;)