Friday, October 31, 2014

Kawan Sampai Mati

Kawan ketawa senang dicari. Kawan menangis hanya ada satu dalam seribu..

Seumur hidup aku, aku bersyukur sangat sebab dikurnikan sahabat-sahabat sejati yang ada masa aku susah dan senang. Bersyukur jugak sebab dikurniakan kawan-kawan yang datang dan pergi. Sekurang-kurangnya aku pernah jadi salah seorang daripada kenalan mereka dan setidak-tidaknya mereka dah pun membuatkan aku rasa aku ramai kawan :)

Haritu, kawan rapat yang kenal masa kat UUM dulu datang sini. Alkisahnya, kami berempat memang satu geng. Tapi yang sorang ni selalu je takde antara kita bertiga atas sebab-sebab tertentu. Kesian dia. Takpe la. Yang penting kita berempat tetap sahabat sejati untuk selama-lamanya (macam lagu tema Upin Ipin).

Kalau rajin godek-godek entry lama-lama, memang kebanyakan post ada je nama si minah Wanchu ni. Sebab dengan dia la aku ke hulu, ke hilir. Dah macam belangkas tak dapat dipisahkan. Ada jugak orang menyampah tengok kitorang ni sebab asyik berkepit je. Tapi hade kitorang kesahhh?? Hoho!

Wanchu ni belum kahwin lagi. Single and available. Masih mencari calon suami yang sesuai. Jadi, sesiapa yang rasa dia sesuai, or ada kawan-kawan or sedara-mara yang masih mencari calon jugak, boleh la PM aku ehh. Hahaha. Bukan apa.. Kesian tengok dia. Nak sangat kahwin. Dah lama bersedia dari segi mental dan fizikal. Ecewah! Tapi nak buat macam mana kan. Belum sampai seru lagi. Dia orang Terengganu. But now kerja kat Kelantan. Jadi Mek Kelate... Dia kerja kat resort. So, kalau ada Matta Fair kat KL ni, memang dia akan turun KL la. Time tu la kitorang melepaskan rindu yang bergelora. Errrkk!


Gambar tahun 2008. Location : Tasik Jitra.

Macam nak nangis tengok pic lama-lama ni. MasyaAllah, rindunya tak terkata! Pejam celik, pejam celik rupanya dah lama aku tinggalkan zaman belajar.  Terlalu lama!

Ok. Motif upload gambar tu sebenarnya nak comparekan kami yang dulu dengan kami yang sekarang. Tu je. Tetiba pulak ada permainan emosi di situ.. Haishhh...Jangan dilayan! Meh la kita tengok gambar sekarang. Sebab sekarang adalah kenyataan. Semalam tu hanyalah kenangan je. Ehhh??


8 tahun kenal. I know her well. Perangai dia, baik buruk dia.. Semua ada dalam poket
seluar aku. Muahaha..


Macam biasa. Gambar curik kat Instagram je. Sebab malas sangat nak transfer gambar kat fon masuk laptop. Huhu. Kitorang sama tak macam dulu..?? Mesti la SAMA tak sama kann? Haha. Yang sama hanyalah hati dan perasan..

Puuiii.. Poyo!

Okey la. Kena hapdet laju-laju ni bak kata Fina.. Banyak cerita nak kena kejar.

Next entry pasal..... Erm.. Apa ye? Oh.. Nak cerita pasal majlis kenduri aqiqah anak buah kesayanga kecintaan, Muhamad Ijazz Zhariff. Adik kepada Muhammad Ariq Ziqry :))

Stop dulu. Babaiii.



4 comments:

ninest123 said...

nike outlet, air max, nike roshe run, prada handbags, replica watches, ray ban sunglasses, nike free, sac longchamp, louis vuitton, ray ban sunglasses, longchamp outlet, louboutin, tiffany jewelry, louboutin pas cher, longchamp outlet, tory burch outlet, michael kors, ray ban sunglasses, louis vuitton outlet, jordan shoes, longchamp, replica watches, oakley sunglasses, louis vuitton, ugg boots, kate spade outlet, uggs on sale, louis vuitton outlet, ralph lauren pas cher, ugg boots, air jordan pas cher, nike air max, oakley sunglasses, gucci outlet, polo ralph lauren outlet, tiffany and co, cheap oakley sunglasses, burberry, longchamp pas cher, prada outlet, louboutin shoes, oakley sunglasses, christian louboutin outlet, louis vuitton, oakley sunglasses, chanel handbags, nike free, louboutin outlet, nike air max, polo ralph lauren outlet

ninest123 said...

air force, ugg boots, true religion outlet, michael kors outlet, nike air max, hollister, nike roshe, coach outlet, michael kors outlet, sac guess, lululemon, michael kors, hollister pas cher, ray ban uk, nike free run uk, nike air max, replica handbags, coach outlet, mulberry, michael kors, burberry outlet online, true religion jeans, oakley pas cher, michael kors outlet, new balance pas cher, burberry, true religion jeans, converse pas cher, timberland, kate spade handbags, lacoste pas cher, ralph lauren uk, michael kors, north face, hermes, michael kors outlet, true religion jeans, north face, coach purses, vanessa bruno, tn pas cher, ray ban pas cher, abercrombie and fitch, ugg boots, michael kors, nike blazer, hogan, michael kors outlet, nike air max, vans pas cher

ninest123 said...

hollister, reebok shoes, wedding dresses, hollister, jimmy choo shoes, north face outlet, herve leger, valentino shoes, vans shoes, mac cosmetics, babyliss, converse outlet, nike air max, p90x workout, ray ban, ralph lauren, nike air max, abercrombie and fitch, soccer jerseys, bottega veneta, timberland boots, lululemon, celine handbags, nike huarache, louboutin, insanity workout, mont blanc, beats by dre, giuseppe zanotti, hollister, chi flat iron, vans, nike roshe, north face outlet, birkin bag, mcm handbags, instyler, iphone cases, baseball bats, ferragamo shoes, longchamp, soccer shoes, oakley, new balance, converse, nfl jerseys, nike trainers, gucci, ghd, asics running shoes

ninest123 said...

replica watches, canada goose outlet, pandora charms, canada goose outlet, louis vuitton, juicy couture outlet, pandora jewelry, thomas sabo, toms shoes, bottes ugg, canada goose uk, canada goose, ugg pas cher, canada goose, swarovski crystal, ugg,uggs,uggs canada, moncler, barbour, sac louis vuitton pas cher, moncler outlet, louis vuitton, louis vuitton, pandora jewelry, juicy couture outlet, montre pas cher, doudoune canada goose, moncler, hollister, canada goose, canada goose, links of london, louis vuitton, barbour jackets, coach outlet, moncler, wedding dresses, marc jacobs, moncler, lancel, supra shoes, moncler, karen millen, ugg,ugg australia,ugg italia, pandora charms, moncler, moncler, swarovski, ugg boots uk