Tuesday, August 2, 2011

Zaman Puasa Dulu-dulu

Krooooookkkkkkkkkkk (Bunyi perut).

Serius, lapar sangat! Huhu..



Tiba-tiba teringat kenangan berpuasa dengan kawan-kawan kat UUM dulu. Rindu gila! Kalaulah masa ni boleh diputarkan balik, kan seronok. Kan..? Bila teringat, mulalah nak senyum sorang-sorang. Haih.. Manisnya kenangan tu!!

  • Kami pernah bersahur dan berbuka dalam satu masa. Means, waktu berbuka kami hanya minum air masak. Pukul 3 pagi, baru keluar makan (berbuka) and on the same time, kami bersahur. Next day, sikit pun kami tak rasa lapar! Pelik kan?
  • Dulu kalau nak keluar dari kampus, kena sewa kereta. So, memang kami akan plan untuk berbuka puasa di luar kampur. Biasanya makan kat Kuala Perlis. Seafood dia, mak aih!! Marvellous beb!! Satu hari tu, kitorang dah siap-siap tunggu kereta sewa sampai. Tunggu daripada pukul 6 petang sampai lah pukul 7.15, kereta tak sampai-sampai lagi. Call tuan punya kereta pun tak dapat. Dia off phone! Grrrrrr... Sampai la dah dengar orang azan, kitorang dengan hati yang hampa, terus je pergi makan kat cafe kolej. Masa tu memang marah gila. Tapi bila ingat sekarang, rasa lawak pulak! Berkobar-kobar nak berbuka kat luar. Last-last........
  • Dulu kami duduk kat Blok G, paras 1. Bahagian wing kami memang sangatlah havoc! Kecoh sokmo! Kami ada 10 orang. Dan bila berbuka puasa, kami akan makan sama-sama. Berkumpul dalam satu bilik. Bilik yang akan menjadi mangsa ada 3 bilik, termasuk lah bilik aku. Dah berkumpul 10 orang dalam bilik kecik tu, memang akan jadik tongkang pecah! Riuh sangat. Makanan kitorang kongsi-kongsi. Air yang wajib adalah air teh. Seronok sangat laaa.. Rasa rindu makin membuak-buak ni.
  • Bila time puasa, waktu siang di blok kami sunyi jeeee. Semua tak bermaya nak buat kecoh. Huhu. Bila start je waktu berbuka sampai sahur keesokan paginya, blok kami macam tak pernah malam. Bising! Sampai Felo banyak kali bagi warning. Hahaha..
  • Ni kerja jahat! Tak ingat masa sem berapa, tapi kami pernah bakar mercun bola dalam blok untuk kejut kawan-kawan bangun sahur! Hahaha. Dah la dalam blok bergema, bila bakar mercun, bayangkan laaa macam mana keadaannya. Macam bunyi bom meletup! Ada sekali kitorang bakar mercun, loceng kebakaran berbunyi dengan sangat kuat. Nak matikan dah tak boleh. Lepas tu baru rasa menyesal, sebab sampai pukul 10 pagi loceng tu tak berhenti bunyi. Nak tidur pun tak boleh!
Tu la antara kenangan yang tak boleh nak dilupakan. Ada banyak lagi kenangan-kenangan manis. Semuanya rasa macam baru je berlalu. Tapi sedar tak sedar, dah bertahun-tahun benda ni lepas...

OMG semakin rindu lah!! Stop.. Stop..



p/s : Rajin-rajin click Mr. Nuff saya ye :))



8 comments:

Cik NurulZaty said...

selamat berpuasa! :) hehe..

AuraFIza said...

Selamat berpuasa juga Cik NurulZaty :)

missNick said...

hehe serius rindukan time2 puasa kat U dulu.....sy pun mcm tu gak....bukak puasa riuh kt bilik huhu...

AuraFIza said...

missNick

Mesti seronok kan? Bila dah habis U, dah takde dah pengalaman camtu lagi. Lagi-lagi yang dah kahwin macam saya ni. Huhu..

ninest123 said...

nike outlet, air max, nike roshe run, prada handbags, replica watches, ray ban sunglasses, nike free, sac longchamp, louis vuitton, ray ban sunglasses, longchamp outlet, louboutin, tiffany jewelry, louboutin pas cher, longchamp outlet, tory burch outlet, michael kors, ray ban sunglasses, louis vuitton outlet, jordan shoes, longchamp, replica watches, oakley sunglasses, louis vuitton, ugg boots, kate spade outlet, uggs on sale, louis vuitton outlet, ralph lauren pas cher, ugg boots, air jordan pas cher, nike air max, oakley sunglasses, gucci outlet, polo ralph lauren outlet, tiffany and co, cheap oakley sunglasses, burberry, longchamp pas cher, prada outlet, louboutin shoes, oakley sunglasses, christian louboutin outlet, louis vuitton, oakley sunglasses, chanel handbags, nike free, louboutin outlet, nike air max, polo ralph lauren outlet

ninest123 said...

air force, ugg boots, true religion outlet, michael kors outlet, nike air max, hollister, nike roshe, coach outlet, michael kors outlet, sac guess, lululemon, michael kors, hollister pas cher, ray ban uk, nike free run uk, nike air max, replica handbags, coach outlet, mulberry, michael kors, burberry outlet online, true religion jeans, oakley pas cher, michael kors outlet, new balance pas cher, burberry, true religion jeans, converse pas cher, timberland, kate spade handbags, lacoste pas cher, ralph lauren uk, michael kors, north face, hermes, michael kors outlet, true religion jeans, north face, coach purses, vanessa bruno, tn pas cher, ray ban pas cher, abercrombie and fitch, ugg boots, michael kors, nike blazer, hogan, michael kors outlet, nike air max, vans pas cher

ninest123 said...

hollister, reebok shoes, wedding dresses, hollister, jimmy choo shoes, north face outlet, herve leger, valentino shoes, vans shoes, mac cosmetics, babyliss, converse outlet, nike air max, p90x workout, ray ban, ralph lauren, nike air max, abercrombie and fitch, soccer jerseys, bottega veneta, timberland boots, lululemon, celine handbags, nike huarache, louboutin, insanity workout, mont blanc, beats by dre, giuseppe zanotti, hollister, chi flat iron, vans, nike roshe, north face outlet, birkin bag, mcm handbags, instyler, iphone cases, baseball bats, ferragamo shoes, longchamp, soccer shoes, oakley, new balance, converse, nfl jerseys, nike trainers, gucci, ghd, asics running shoes

ninest123 said...

replica watches, canada goose outlet, pandora charms, canada goose outlet, louis vuitton, juicy couture outlet, pandora jewelry, thomas sabo, toms shoes, bottes ugg, canada goose uk, canada goose, ugg pas cher, canada goose, swarovski crystal, ugg,uggs,uggs canada, moncler, barbour, sac louis vuitton pas cher, moncler outlet, louis vuitton, louis vuitton, pandora jewelry, juicy couture outlet, montre pas cher, doudoune canada goose, moncler, hollister, canada goose, canada goose, links of london, louis vuitton, barbour jackets, coach outlet, moncler, wedding dresses, marc jacobs, moncler, lancel, supra shoes, moncler, karen millen, ugg,ugg australia,ugg italia, pandora charms, moncler, moncler, swarovski, ugg boots uk