Saturday, August 13, 2011

Kehilangan Yang Menyakitkan

Selama 24 tahun 8 bulan I hidup, memang ada "kehilangan" yang memberi impact terbesar dalam hidup! Really hard to accept the fact. I wish I can forget all those pain. Takmo ingat lagi dah!


Kehilangan pertama melibatkan ex-boyfriend I. Huaargghhh.. Private kot cerita ni. Tapi bila kami putus, sangat-sangat la down!! Macam hidup dah musnah je. Nampak macam bodoh kan? Tapi itulah kenyataan. But now, Alhamdulillah. Walaupun kadang-kadang teringat jugak, tapi takde la sampai macam nak mati! Puas kita menangis mencari di mana matahari, rupa-rupanya Allah nak hadiahkan kita pelangi yang indah. I dah kahwin dah pun, dan bahagia dengan kehidupan sekarang :)



Kehilangan kedua..... Melibatkan kehilangan harta benda. Memang sayang sangat benda tu!! Benda tu hilang masa I tidur hotel kat Kedah. Dah 4,5 jam check out, baru teringat benda tu ada kat atas meja dalam bilik hotel tu. Salah I sendiri sebenarnya. Careless!! Huh.. Memang takkan ada pengganti benda tu. Sob sob... Berapa bulan asyik teringat je. Setiap kali teringat, menangis tak hengat! Sampai buat Solat Hajat biar hati orang yang ambil barang tu lembut nak pulangkan balik barang tu. Tapi, dah takde rezeki :'(

Kehilangan ketiga baru je berlaku 2 bulan yang lepas. Sedih pun tak hilang lagi. Mula-mula dah happy sebab I pregnant. Tapi dah nak masuk usia kandungan 2 bulan, I mula sakit-sakit bawah perut. Ingatkan normal. Manalah I tau kan. First time preggy. Sampai la satu petang tu, sakit memang dah tak boleh tahan lagi. Menggigil satu badan! Lepas hubby balik kerja, dia terus ajak pergi klinik. Tengah nak bersiap, baby dah keluar. Belum sempurna lagi. Tapi dah nampak bentuk baby meringkuk dalam perut. Terkejut plus kesakitan plus takut. Of course takut sebab tengok janin tu! Uhh... Sedih pulak!


Tu lah tiga kehilangan terbesar dalam hidup I nih. Besar kan? Huhuhu.. Harap-harap lepas ni tak nak la ada kehilangan lagi. Tak nak tak nak tak nak! Susah nak terima kenyataan. Cukuplah tiga tu aje...



16 comments:

♥ azza daha ♥ said...

Belum ada rezeki lg tuh kak..
InsyaAllah nnti ada rezeki lg..
i'l pray 4 u..:)

AuraFIza said...

♥ azza daha ♥

Thank you jaja! Doa-doakan la ye :)

Green Apple said...

sedihnya... takpe fikir posotif ye... mungkin jika ada kandungan tu, takut berlaku sesuatu pada baby tu pulak nanti... usaha lagi, fiza masih muda baru pertama kali kan.... insyallah akan dapat yang terbaik kelak...

Saif Sulong said...

sabar la kak. setiap yg berlaku pasti ade hikmah. :)

AsyieqiN Rkey said...

banyak dugaan dalam idup kan...takpe...mane tau skalik rezeki dapat kembar terus kan?kan?

wish u the best..=)

AuraFIza said...

Green Apple
Mak pun cakap macam tu gak. Think Positive je. Kalau baby tu hidup, mungkin dia tak sempurna, or mungkin sakit... So, I redha je la. Doakan ye :)

Saif Sulong
Yes true! Everything happened must be a reason :)

AsyieqiN Rkey
KEMBAR..?? OMG!! Memang impian tu. Doakan lah ye :))

ann said...

byk kn bersabar yer..mgkin ini ujian dr Allah SWT..insyaallah, suatu hari nt rezeki akan tiba juga..

sya pun dh 2 thn menanti..tp masih lum ada rezeki..

Allah Maha Adil..mgkin ada terbaik dr apa yg berlaku skrg ni..

AuraFIza said...

ann

Saya cuba menjadi lebih penyabar seperti sebelumnya.

2 tahun ye menanti? Takpe la. Kita sama-sama usaha. Dan doa banyak-banyak pada Allah kan. DIA duga kita sebab dia sayang kita kan? :)

Thanks dear!

Yana said...

sis,be strong k :) yana selalu doakan semoga Allah permudahkan semua untk akak..jgn sedih2 taw..mungkin belum rezeki lg..Allah maha mengetahui..k dear?a lots of love for you :)

FarHa said...

Ooo pernah mengandung la b4 ea?? insya-allah sy doakan yg terbaik pas ni ye..byk berdoa..dan jaga pemakanan ye..

umur 24 ke? wahh muda lagi ek? i dah 26..n ni pon first time pregnant..so far alhamdulillahh sht, pernah alahan 1 bulan~ hehe

per2 pon jg diri tau :)

AuraFIza said...

Yana
Thanks dear for your Doa. And thanks for your support! Tak sedih lagi dah :)


FarHa
Member-member yang kahwin lepas I kahwin pun dah pregnent. That's the main favtor yang buat I stress gila!

Btw, thnaks ye. Harap dapat pregnent cam u gak lepas ni. Hehe..

Rafi said...

belum ada rezeki tu..sabar ya..tapi baby tu akan menunggu ibu nya di pintu syurga nanti..

ninest123 said...

nike outlet, air max, nike roshe run, prada handbags, replica watches, ray ban sunglasses, nike free, sac longchamp, louis vuitton, ray ban sunglasses, longchamp outlet, louboutin, tiffany jewelry, louboutin pas cher, longchamp outlet, tory burch outlet, michael kors, ray ban sunglasses, louis vuitton outlet, jordan shoes, longchamp, replica watches, oakley sunglasses, louis vuitton, ugg boots, kate spade outlet, uggs on sale, louis vuitton outlet, ralph lauren pas cher, ugg boots, air jordan pas cher, nike air max, oakley sunglasses, gucci outlet, polo ralph lauren outlet, tiffany and co, cheap oakley sunglasses, burberry, longchamp pas cher, prada outlet, louboutin shoes, oakley sunglasses, christian louboutin outlet, louis vuitton, oakley sunglasses, chanel handbags, nike free, louboutin outlet, nike air max, polo ralph lauren outlet

ninest123 said...

air force, ugg boots, true religion outlet, michael kors outlet, nike air max, hollister, nike roshe, coach outlet, michael kors outlet, sac guess, lululemon, michael kors, hollister pas cher, ray ban uk, nike free run uk, nike air max, replica handbags, coach outlet, mulberry, michael kors, burberry outlet online, true religion jeans, oakley pas cher, michael kors outlet, new balance pas cher, burberry, true religion jeans, converse pas cher, timberland, kate spade handbags, lacoste pas cher, ralph lauren uk, michael kors, north face, hermes, michael kors outlet, true religion jeans, north face, coach purses, vanessa bruno, tn pas cher, ray ban pas cher, abercrombie and fitch, ugg boots, michael kors, nike blazer, hogan, michael kors outlet, nike air max, vans pas cher

ninest123 said...

hollister, reebok shoes, wedding dresses, hollister, jimmy choo shoes, north face outlet, herve leger, valentino shoes, vans shoes, mac cosmetics, babyliss, converse outlet, nike air max, p90x workout, ray ban, ralph lauren, nike air max, abercrombie and fitch, soccer jerseys, bottega veneta, timberland boots, lululemon, celine handbags, nike huarache, louboutin, insanity workout, mont blanc, beats by dre, giuseppe zanotti, hollister, chi flat iron, vans, nike roshe, north face outlet, birkin bag, mcm handbags, instyler, iphone cases, baseball bats, ferragamo shoes, longchamp, soccer shoes, oakley, new balance, converse, nfl jerseys, nike trainers, gucci, ghd, asics running shoes

ninest123 said...

replica watches, canada goose outlet, pandora charms, canada goose outlet, louis vuitton, juicy couture outlet, pandora jewelry, thomas sabo, toms shoes, bottes ugg, canada goose uk, canada goose, ugg pas cher, canada goose, swarovski crystal, ugg,uggs,uggs canada, moncler, barbour, sac louis vuitton pas cher, moncler outlet, louis vuitton, louis vuitton, pandora jewelry, juicy couture outlet, montre pas cher, doudoune canada goose, moncler, hollister, canada goose, canada goose, links of london, louis vuitton, barbour jackets, coach outlet, moncler, wedding dresses, marc jacobs, moncler, lancel, supra shoes, moncler, karen millen, ugg,ugg australia,ugg italia, pandora charms, moncler, moncler, swarovski, ugg boots uk