Saturday, June 25, 2011

Cerita Orang Dah Kahwin

It's Sunday babe! Mesti ramai lagi yang tengah membuta. Hari Ahad katakan.. Tapi yang aku ni, duduk kat Terengganu, hari Ahad kena kerja, okey! Tapi aku tak kerja pun. Husband yang kena kerja pagi-pagi. Huhu :P



I'm living in new place, new environment, new routine.. Yeah, new LIFE! Before getting married, I always dream how blissed I am. Stay together with my lovely husband. Boleh bercinta setiap saat. Dating ikut suka hati. Pagi, petang, siang, malam nak keluar pun takde siapa yang boleh halang. Woahh.. Bahagianya! But, when I'm truly faced this, it's not that good as I think. But not too bad lah! Kebahagiaan yang beria kita impikan tu tak semua jadi kenyataan.

Bukan nak menakut-nakutkan pada sesiapa yang belum kahwin tu. Just to sharing experience ;)

Mula-mula hidup berdua, memang rasa different sangat berbanding hidup dengan mak ayah kita dulu. Totally different, I tell you! Dah tak boleh nak bergantung pada mak ayah lagi. Semua kena buat sendiri suami isteri. Mak ayah or orang luar hanya boleh bagi nasihat dan pendapat saja. Kita yang kena bertindak sendiri. Baik buruk, kita yang tanggung.

So far, Alhamdulillah. Kami boleh lagi survive. Tu pun untung still ada mak ayah to guide us. Yang takde mak ayah? Ya Allah, mesti lagi payah. Actually baru sebulan kami duduk bersama. Masa awal perkahwinan, kami ni PJJ (Perhubungan Jarak Jauh). Hoho.. Aku di Johor, husband pulak di Terengganu. Ni baru je sebulan kitorang duduk bersama. Dah jadik orang Terengganu dah kami ni tau. Heee~



Amek angin kat tepi pantai. Mata tak boleh bukak sebab angin kuat sangat :P


When we are married, there are only one step left to complete the journey of our life. Apa lagi kan, for sure we are craving to to give birth :) Tapi, dapat zuriat ni ikut rezeki orang jugak. Ada yang diberi rezeki awal. Ada yang lambat. Yang penting kita kena usaha. Adatlah kan, bila dah kahwin ni, mesti ramai orang tanya, "dah ada isi?", "belum ngandung lagi ke?".. Haaa.. Tu semua adat. Aku sendiri pun dah merasainya. Huhu. Bila orang tanya, janganlah marah orang tu pulak kan. Senyum je dan mintak tolong mereka doakan kita. Baru betulll...

Kami?? Hurm.. Doakan la kami. Tunggu je la kemunculan Fizzu Junior :P



Lunch time!



6 comments:

rebellist said...

wah..dah jadik orang terengganu..lepah ni berblog ngan bahase teranu lah pulok yer. hehe.

moga berbahagia hingga ke anak cucu hendaknya

AuraFIza said...

Berbelog guna bahasa baku je. Nanti silap cakap, org Ganu marah. Hehehehe..

Aamin.. Tq :))

ninest123 said...

nike outlet, air max, nike roshe run, prada handbags, replica watches, ray ban sunglasses, nike free, sac longchamp, louis vuitton, ray ban sunglasses, longchamp outlet, louboutin, tiffany jewelry, louboutin pas cher, longchamp outlet, tory burch outlet, michael kors, ray ban sunglasses, louis vuitton outlet, jordan shoes, longchamp, replica watches, oakley sunglasses, louis vuitton, ugg boots, kate spade outlet, uggs on sale, louis vuitton outlet, ralph lauren pas cher, ugg boots, air jordan pas cher, nike air max, oakley sunglasses, gucci outlet, polo ralph lauren outlet, tiffany and co, cheap oakley sunglasses, burberry, longchamp pas cher, prada outlet, louboutin shoes, oakley sunglasses, christian louboutin outlet, louis vuitton, oakley sunglasses, chanel handbags, nike free, louboutin outlet, nike air max, polo ralph lauren outlet

ninest123 said...

air force, ugg boots, true religion outlet, michael kors outlet, nike air max, hollister, nike roshe, coach outlet, michael kors outlet, sac guess, lululemon, michael kors, hollister pas cher, ray ban uk, nike free run uk, nike air max, replica handbags, coach outlet, mulberry, michael kors, burberry outlet online, true religion jeans, oakley pas cher, michael kors outlet, new balance pas cher, burberry, true religion jeans, converse pas cher, timberland, kate spade handbags, lacoste pas cher, ralph lauren uk, michael kors, north face, hermes, michael kors outlet, true religion jeans, north face, coach purses, vanessa bruno, tn pas cher, ray ban pas cher, abercrombie and fitch, ugg boots, michael kors, nike blazer, hogan, michael kors outlet, nike air max, vans pas cher

ninest123 said...

hollister, reebok shoes, wedding dresses, hollister, jimmy choo shoes, north face outlet, herve leger, valentino shoes, vans shoes, mac cosmetics, babyliss, converse outlet, nike air max, p90x workout, ray ban, ralph lauren, nike air max, abercrombie and fitch, soccer jerseys, bottega veneta, timberland boots, lululemon, celine handbags, nike huarache, louboutin, insanity workout, mont blanc, beats by dre, giuseppe zanotti, hollister, chi flat iron, vans, nike roshe, north face outlet, birkin bag, mcm handbags, instyler, iphone cases, baseball bats, ferragamo shoes, longchamp, soccer shoes, oakley, new balance, converse, nfl jerseys, nike trainers, gucci, ghd, asics running shoes

ninest123 said...

replica watches, canada goose outlet, pandora charms, canada goose outlet, louis vuitton, juicy couture outlet, pandora jewelry, thomas sabo, toms shoes, bottes ugg, canada goose uk, canada goose, ugg pas cher, canada goose, swarovski crystal, ugg,uggs,uggs canada, moncler, barbour, sac louis vuitton pas cher, moncler outlet, louis vuitton, louis vuitton, pandora jewelry, juicy couture outlet, montre pas cher, doudoune canada goose, moncler, hollister, canada goose, canada goose, links of london, louis vuitton, barbour jackets, coach outlet, moncler, wedding dresses, marc jacobs, moncler, lancel, supra shoes, moncler, karen millen, ugg,ugg australia,ugg italia, pandora charms, moncler, moncler, swarovski, ugg boots uk