Sunday, January 10, 2010

Jom kurus sama-sama!

Misi berdiet semakin giat dijalankan. Nasi? Oh.. Itu bukan pantang. That's not me yang tak makan nasi sebulan or makan nasi pun hanya satu sudu je seminggu! Nasi tu rezeki. Rezeki JANGAN ditolak. Korang pun tau kan? Yeah.. Good. Contohilah aku ;)

Untuk kelihatan sedikit slim untuk beberapa hari akan datang ni, aku memang bersungguh-sungguh dan berhempas-pulas jogging di pagi buta. Setiap pagi, okeh!! Lepas hantar Aid pergi sekolah je, aku dah gerak pergi track jogging. Sebenarnya takde lah jogging sangat pun. Jalan je lebih. Tapi jalan laju-laju laa.. Boleh bakar lemak jugak kan??

Untuk kali ni, aku berjogging bersama Fizzu. Tak nak cakap lebih. Kita layan gambar je eh. Walaupun gambar tak cantik, aku pedulik apa! Mengupdate blog tanpa gambar rasa macam tak meriah pulak.. Okey okey.. Layannnn..


Lihat.. Si Gemuk memulakan perjalanan.
Terkedek-kedek!!



Dah jauh perjalanan ni..
Posing dulu sebelum masuk terowong..


One.. Two... Three.. Four..
Sampai FOUR je. Lepas tu dah tak boleh angkat lagi. Hahaha..
Tapi aku berusaha. Aku buat sampai 50!

Successfully done!

Feewiiittt.. Bangga betul. Huhu..



Try yang ini pulak. Bagus untuk bahagian pinggang dan kaki. Boleh melonggarkan urat-urat yang ketat. Aku buat yang ni macam malu-malu kucing gituh! Sebab takut la. Macam nak tergelincir. Haha.. Orang tak biasa, macam ni lah. Nanti dah biasa, tengok lahh!!


Korang rasa aku boleh buat ke yang ini? Kena panjat-panjat macam monyet! Baru satu palang je, aku dah menjerit-jerit nak turun. Sakit tangan beb! Badan berat, ada hati nak buat! Tapi aku akan cuba buat jugak. Next time la ek..


Nak tengok keseimbangan badan? Try lah yang ini. Mula-mula buat tu memang asyik jatuh je. Tapi dah lama-lama buat, laju je aku jalan. Siap membebel, "kenapalah palang tu pendek sangat. Buatlah yang panjang sikit. Baru best!" Cettt.. Berlagak!


Erkk.. Siapakah?? Arrgghhh.. Tidaaaakkk!! Mueheheh.. Terasa sangat pendek bila berada di sisinya. Tu lah yang selalu diperkatakan "gemuk pendek". *sigh*


Nice view! Ada tasik dan sungai Segamat. A lot of facilities provided. Alat senaman yang biasanya ada di gym pun ada di sini jugak. Tak payah susah-susah pergi gym. Hehe.. Ada court, pondok-pondok untuk berehat, boleh memancing.. Best kan?
Jom kita pergi sama-sama!!


Okey.. Nak balik dah! Bye-bye..

Kawan-kawan.. Itu aje. Banyak gak gambar aku upload kan? Hahaha.. I likeeeee~

Err.. Apa pendapat korang??

A. Wowwww.. Berkesan! Nampak kurus!
B. Boleh la.. Kurus la sikit KOT!
C. Sama je. Baik tak payah jogging..
D. Entahlah.. (dengan nada malas nak bagi pendapat)

Macam dah tau je jawapannya.. *malu sendiri*



14 comments:

JMR said...

teruskan usaha...hehehe...me mmg sush la..asik fail jer..

AuraFIza said...

alaa..same je..
org pn asek failed je..
tah tahan godaan ;P

ika said...

B.boleh la..kurus la sikit KOT.hahha..
wei kat ne?cam lawa je tmpt..
kat blakang kg jawa tu ea?wah..maju je macam..

AuraFIza said...

B??
alaaa..takpe2..
jd la kan..
haha..

aah.ktorang jln drpd sg.kapeh smp tasik kt tmn segar tu..
maju?weyh..dr dlu mmg cmtu r..
isk2..

Fina said...

fiza, mmg dah kurus la. byk gak beza compare to the last time. hehe. teruskan usaha k. rasanya jog antara senaman paling berkesan utk body ko berbanding cara lain. hehe.

AuraFIza said...

kurus ke?
ko saje nk amek ati kn?
hahhaa..

da ade org puji, ni yg aku mkin brsmangat nk truskan jogging..
rase cam nak joging tanak benti..
huhuu..

[S]itie [B]Um [B]Um said...

caiyok!!! sama2 kite kuruskan bdn

chocolate sweets said...

jom kurus sesamer!!!!!!!!!!!!!!!!!hehehe
i pon lam proses kuruskn bdn..ngeh3

AuraFIza said...

[S]itie [B]Um [B]Um

yeah..kite tgk kurus ke tak?hehe

chocolate sweets

u cam da kurus je.nak kurus lg ke?jangan2..nanti tak cantik..hahha..dengki!

MizzFarihah said...

wahahah benda2 yang kakya maen wktu jog tu sume farihah dah muak dah maen kat uitm ni. haha
bile nak jog sesame ni ? farihah kat u je baru slalu jog :D
dah kurus sket kot kakya :D

AuraFIza said...

peah ktne skang?
jom r joging..
kakya on jee..
tgh brsmangat gile joging tiap2 ari..
huhu..

Sauna Beauty said...

REFLEKSI DIRI MEMBIMBANGKAN ANDA?
INGINKAN BENTUK BADAN YANG CANTIK DAN LANGSING?
DAPATKAN SET SAUNA PERIBADI ANDA DISINI!
we accept orders for entire malaysia
delivery within 1 day to your doorstep
1 year warranty and services for all products
untuk keterangan lanjut sila layari saunabeauty.com

Anonymous said...

wlpn ni post yang lama tapi sj nak tumpang lalu jugak..

http:// tinyurl.com/aku -dah- kurus

SAYA MAHU KURUS CABARAN 90hari BIOS LIFE SLIM said...

nice blog
♥♥♥ Feel free to 'SHARE' as sharing is caring ♥♥♥

http://azaideris.blogspot.com/
http://www.facebook.com/azaideris